Ruim 120 huishoudens live aanwezig bij online bijeenkomst Klein Groenrijk

Foto: Klein Groenrijk

Woensdag 21 oktober organiseerde de initiatiefgroep Klein Groenrijk een online bijeenkomst over klein, duurzaam en groen bouwen en wonen in de gemeente Vught. Ruim 200 geïnteresseerde huishoudens uit de regio en diverse Vughtse politieke partijen meldden zich aan voor de online presentatie, waarvan er 120 geïnteresseerden live meekeken.

 Klein Groenrijk deelde deze avond hun dromen en ideeën over klein en duurzaam wonen in een community, waarbij saamhorigheid, duurzaamheid, vrijheid, ecologisch herstel en natuurversterking een belangrijke rol spelen. Ook was de groep benieuwd naar de wensen en ideeën van het online publiek. Wim Nomen, een van de initiatiefnemers: “Door onze ideeën te delen en te inventariseren hoeveel mensen hier nog meer blij van worden, kunnen we een signaal afgeven aan de gemeente. Er is behoefte aan anders wonen: vriendelijk voor de planeet en daardoor ook voor onszelf.”

 Ruim 200 geïnteresseerde huishoudens meldden zich vooraf aan, waarvan er 120 live meekeken. De andere geïnteresseerden hebben een terugkijklink ontvangen. In de live chat werd tijdens de presentatie al volop meegedacht. Marco Ketelaars, ook een van de initiatiefnemers: “Dezelfde avond nog liep onze mailbox vol met enthousiaste reacties van mensen die zich graag aan willen sluiten. We hopen snel kennis te kunnen gaan maken.” Het is de groep na de online presentatie alleen maar duidelijker geworden dat nog veel meer mensen kleiner, duurzamer en groener willen wonen.

Ook een aantal Vughtse politieke partijen was online aanwezig. Zij reageerden positief en opperden direct mogelijke vervolgstappen. Klein Groenrijk gaat nu in gesprek met politieke partijen, boeren en landeigenaren om samen op zoek te gaan naar een geschikte (tijdelijke) locatie. Daarnaast gaat Klein Groenrijk aan de slag om de eigen kennis uit te breiden en praktische vragen te onderzoeken, om zo de plannen te kunnen concretiseren. Wim: “We hopen samen met de gemeente Vught en buurtbewoners een unicum neer te kunnen zetten. Zou de gemeente Vught de eerste gemeente kunnen zijn die zo’n project samen met ons binnen een jaar weet te realiseren?”

Vragen aan de kijkers
Tijdens de online bijeenkomst stelde de groep een aantal vragen aan de live kijkers, die hun antwoorden deelden via polls. Ongeveer een derde van de kijkers bleek al klaar om de stap te gaan zetten naar deze woonvorm of heeft zelfs al een huisje! De leeftijd van de kijkers bleek erg divers. Dat is wat Klein Groenrijk ook voor de toekomst hoopt: een mooie, diverse groep huishoudens van verschillende leeftijden en samenstellingen. De antwoorden op de polls zijn online terug te vinden op www.kleingroenrijk.nl.

Presentatie terugkijken
De online presentatie is terug te kijken via de website van Klein Groenrijk: www.kleingroenrijk.nl. Wil je op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen van Klein Groenrijk? Meld je dan ook aan voor de nieuwsbrief.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen