Kennismaking Bregje Peijnenburg – Gemeentebelangen

Foto: gemeentebelangen

Op 18 november vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Omdat Helvoirt per 1 januari bij de gemeente Vught komt, vinden deze verkiezingen anderhalf jaar eerder plaats dan normaal. Wij stellen de deelnemende partijen en hun lijsttrekkers aan je voor.

Bregje Peijnenburg – van Gemert is lijsttrekker van Gemeentebelangen. Ze heeft zowel in Vught als Helvoirt gewoond en in Cromvoirt op school gezeten. Buiten de politiek is ze bestuurslid van MKB Vught en betrokken bij DOE Cromvoirt.

Hoe lang ben je al politiek actief?
“In ben sinds 2012 lid van Gemeentebelangen. De afgelopen twee-en-een-half jaar waren mijn eerste raadsperiode. Ik wilde wel eens zien hoe het was om in de raad te zitten. Omdat ik veel betrokkenheid heb bij alle drie de dorpen ben ik lijsttrekker geworden. Zeker nu met de herindeling van de gemeente, wil ik er graag zijn voor onze gemeente.”

Waarom heb je gekozen voor deze partij?
“Ik heb nooit een landelijke partij aangehangen. Ik ga liever voor lokaal. Gemeentebelangen is een pragmatische partij die tussen de mensen in staat. Ik wil de partij wel graag weer meer benaderbaar maken, want daar viel ik toen ook voor. Ik wil aan de slag met de signalen die ik van de kiezers krijg.”

Hoe is de samenwerking met de Helvoirtse politiek gegaan?
“We hebben gesproken met verschillende partijen, maar zijn niet echt met een partij samengegaan. De twee lokale partijen uit Helvoirt zijn gestopt. We hebben wel veel nieuwe leden uit Helvoirt gekregen.”

Wat zijn jullie belangrijkste standpunten?
“Heel erg belangrijk is de integratie van Helvoirt naar Vught. Ook verkeersveiligheid staat hoog op de agenda, met name bij scholen en op lokale wegen in heel Vught. Andere standpunten zijn meer betaalbare woningen, het aanpakken van de winkelleegstand en verbouwing van enkele scholen die uit hun jasje groeien. Daarnaast willen we ook enkele straten in Cromvoirt en Helvoirt verlossen van het vele zware verkeer dat er doorkomt. En ook belangrijk is extra hulp voor diegenen die door corona zijn getroffen. Actieve hulp bieden aan inwoners, bedrijven en verenigingen die hierdoor geraakt zijn, voor nu, maar vooral ook in de toekomst. Sommige problemen zullen zich pas later aandienen bij de gemeente.”

Hoe moet de nieuwe gemeente eruit gaan zien?
“De gemeente blijft bestaan uit drie kernen. In Cromvoirt wordt dat al heel erg gewaardeerd en in Helvoirt willen ze ook graag gewoon Helvoirt blijven. Het is belangrijk dat de kernen hun eigenheid behouden. Bepaalde zaken als afvalstoffenheffing is voor iedereen gelijk, maar we willen ook een wijkmakelaar in het leven roepen. Iemand die de kruipolie vormt tussen de burgers in een kern of wijk en de gemeente en de burgers helpt om op de juiste plek terecht te komen.”

www.gemeentebelangenvught.nl 

www.vught.nl/verkiezingen 

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen