Jeroen Bosch Ziekenhuis “Het gaat de goede kant op maar we zijn er nog niet”

Foto: JBZ

Het aantal besmettingen in het verzorgingsgebied van het JBZ is de afgelopen weken fors afgenomen. In de grafiek is dat goed te zien, de lijn daalt vanaf 1 november flink

Ook in het ziekenhuis van het Jeroen Bosch Ziekenhuis merken ze dat, zij het met enige vertraging*. De piek ligt duidelijk achter ons en er is nu sprake van een redelijk stabiele instroom van coronapatiënten. Goed nieuws dus.

Vanwege deze ontwikkeling is er een deel van de reguliere zorg weer opgeschaald. Er zijn nu weer meer operatiekamers open. Helaas kunnen ze niet sneller opschalen. Er zijn nog een flink aantal coronapatiënten op de afdeling en op de IC liggen met bijbehorende zorgzwaarte. Daarnaast moet er rekening worden gehouden met kortdurende pieken in het aantal besmettingen. Als de besmettingen verder afnemen, zullen de reguliere zorg langzaam maar zeker verder worden opgeschaald. “Het gaat de goede kant op maar we zijn er nog niet”

*Wanneer mensen besmet zijn met het coronavirus, worden zij meestal na een week ziek. Dat betekent dat een piek in het aantal besmettingen, een week later leidt tot een piek in het aantal ziekenhuisopnames.

Bron: JBZ

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Reacties