Stropoppen op N65 tussen Vught & Helvoirt

Een aantal agrariërs  uit Haaren en omliggende dorpen wilden op een andere manier in het nieuws komen, dan  alleen maar tijdens het actie voeren. Toen één van hen het hier over had, met een regioleider van de boerenacties, kwam het idee  ter sprake van stro poppen. Het plan was geboren.

Zo staan er in meerdere dorpen in Brabant  van deze poppen. De groep uit Haaren en omliggende  dorpen koos voor een plek langs de N65 ter hoogte van  Sparrendaal tussen Vught en Helvoirt. Hier hebben ze twee poppen gemaakt, met daar tussen een tafel waarop diverse agrarische producten  liggen,  zoals aardappelen , kaas, melk , appels, eieren en vlees.  ( Dit zijn overigens wel producten die niet meer geschikt waren voor menselijke consumptie. Want verspillen is nooit goed).

Het idee hierachter is om de consument, op een positieve en ludieke manier, te laten weten dat de agrariërs zorgen voor de eerste levensbehoefte. Natuurlijk staat er ook een spandoek met een welgemeende spreuk bij, nl : Wij boeren wensen u fijne feestdagen. Dat onze producten u mogen behagen.

Tekst Coen Simons

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen