Nederland is gestart met vaccineren

Foto: Meijerijstad.Nieuws

Vandaag is men in Nederland, als laatste land in de Europese Unie, gestart met het inenten tegen corona. In Veghel, in een voormalig distributiecentrum van Jumbo Supermarkten werd Sanna Elkadiri, zorgmedeweker bij Zorggroep Elde Maasduinen in Boxtel, als eerste gevaccineerd.

In Houten en Rotterdam start men op vrijdag 8 januari. Amsterdam, Drenthe en Haaglanden volgen op 11 januari en de overige GGD-regio’s op 15 januari.

Op deze locatie in Veghel zijn 12 teststraten ingericht. Uitbreiding van nog eens 12 ‘straten’ is op deze locatie mogelijk, mocht dat nodig zijn.  Verpleeghuispersoneel, ziekenhuispersoneel en personeel acute zorg zijn de eerste die bij de GGD in Veghel ingeënt worden.

Vervolg

Vanaf vrijdag 8 januari a.s. is het de beurt aan kwetsbare ouderen in zorginstellingen. Half februari personen 60- met medische indicatie via de huisarts en GGD. Vanaf maart 60+ thuiswonend via de GGD en 75+ thuiswonend via de huisarts en vanaf april/mei de rest van Nederland (tussen 18 en 60 jaar). In het 3e kwartaal zou dan iedereen ingeënt moeten zijn.

Vaccins
BioNTech-Pfizer levert de eerste vaccins, genoeg om, in eerste instantie, 225.000 zorgmedewerkers twee keer te prikken. In totaal zullen de GGD’en zo’n 350 tot 400 prikkers inzetten. De overkoepelende organisatie van de gezondheidsdiensten zegt over voldoende gekwalificeerd personeel te beschikken om te kunnen beginnen met vaccineren.

Met dank aan Meijerijstad.nieuws

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen