Tientallen aanhoudingen bij rellen in Den Bosch

Vele tientallen jongeren hebben maandagavond voor rellen gezorgd en ook werd er volop geplunderd in het stadscentrum in Den Bosch. Ze gooiden ruiten in en vernielden auto’s. Ook werd er gegooid met stenen en vuurwerk. Een woordvoerder van de politie laat weten dat het erg onrustig was en dat er veertig verdachten zijn aangehouden.

Winkelruiten van diverse  zaken werden ingegooid, waaronder New York Pizza, JD Sports, Kruidvat en Levi’s. Ook werd er een auto op zijn kant gelegden werden zaken als de parfumerie ICI Paris XL geplunderd. De Jumbo City aan de Visstraat, vlakbij het station, werd geplunderd evenals de Primera tegenover de supermarkt. Er waren maandagavond twee pelotons van de  Mobiele Eenheid en diverse politiewagens aanwezig op de Markt in Den Bosch.

Om gedupeerden een handje te helpen en de aangerichte schade te beperken, roept de achterban van Oeteldonk via social media op deze ochtend massaal op te ruimen. Daarvoor wordt er om 10.00 uur verzameld op de Bossche markt. ‘Zorg voor voldoende afstand en neem zelf schoonmaakspullen mee’

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen