Hartverwarmend vraagt om oog voor elkaar te hebben

Foto: vughtvoorelkaar

Hartverwarmend is een samenwerking van verschillende Vughtse inwoners en organisaties om te kijken wat er nog kan in coronatijd. Met het inmiddels bekende logo wil Hartverwarmend ook de boodschap overbrengen dat we elkaar nog steeds nodig hebben.

Het logo heeft op posters in het dorp gehangen en is te zien geweest in verschillende media, waaronder ook vught.nieuws.nl. Ook stond het op de gedichtenkaart die verspreid is in de gemeente. Zeker in deze winterperiode en de strenge lockdown is het belangrijk dat we er voor elkaar zijn. Want oog hebben voor elkaar, kan nog steeds, ook in coronatijd. Je bewust zijn van de eenzame jongere, de buurman die alleen thuis zit, de vrouw die nauwelijks buiten komt door haar beperking of het kind dat snakt naar aandacht. Door een klein gebaar, een telefoontje, een praatje of een boodschap kan iedereen een glimlach op iemands gezicht toveren en de dag van een ander wat aangenamer maken.

Gedicht

Dorpsdichter Petra Maria schreef er een gedicht over:

STILAAN

het nieuwe jaar is begonnen
en stilaan grijpt ons het stilstaan

ik kijk naar de klok en verwonder even
deze minuut keert niet meer terug
waar wacht je op, de volgende?

met wie was je toen alles
nog kwam in toevalligheden
van verbazing en ontmoeting

misschien is deze tijd ons aangereikt
elke glimlach te koesteren

omdat het echt allemaal ooit weer
voorbij zeilt

Contact

Iedereen met vragen of ideeën over deze coronatijd kan contact opnemen met Vught voor Elkaar Helpt! Ze zijn bereikbaar per mail of telefonisch van maandag tot en met donderdag van 10 tot 12 uur op nummer 06-51866660.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen