PvdA-GroenLinks: Andere aanpak campagne Tweede Kamerverkiezingen 17 maart

Foto: PVDA/Groen Links

De nog steeds geldende coronamaatregelen leiden ertoe dat politieke partijen ook hun campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen op een andere manier moeten voeren. Persoonlijk contact en bijeenkomsten kunnen (bijna) niet plaatsvinden. Reden voor GroenLinks en de PvdA na te denken over wat er wél kan in deze campagnetijd. En traditiegetrouw trekken zij daarin gezamenlijk op!

Allereerst verspreiden beide partijen zgn. ‘raamposters’ onder de leden. Daarnaast gaan onze vrijwilligers de komende weken op pad met de verkiezingsflyers onder het mom van “niet lullen, maar brievenbussen vullen”. Aangezien steeds meer inwoners een nee-ja of nee-nee sticker op hun brievenbus hebben, die wij uiteraard respecteren, bereiken wij hier slechts een deel van de stemgerechtigde inwoners mee.
Om de kiezers toch te bereiken, maken wij ook voor deze campagne regelmatig gebruik van social media en de website. Zowel GroenLinks als de PvdA zijn actief op Facebook, Instagram en Twitter; via de website van PvdA-GroenLinks (www.pvda-gl.nl) kunt u eenvoudig doorklikken naar de landelijke websites en hun social media kanalen.

Geen rozen of peren
Waar de PvdA bekend staat om het uitdelen van rozen aan de kiezers en GroenLinks om het uitdelen van peren op het station in Vught (“Wie met het OV reist, is een toffe peer”) tijdens de campagne, kunnen beide activiteiten vooralsnog niet doorgaan. De campagnecoördinatoren Karin Sprik en Floor Bink vinden het niet verantwoord om de vrijwilligers te laten samen scholen en persoonlijk contact met de kiezers op te zoeken. “Ontzettend jammer, maar het is niet anders. Wij vinden dat we een voorbeeldfunctie hebben in het naleven van de coronamaatregelen”, aldus beide dames.

Brabantse kandidaten
Wilt u graag een stem uitbrengen op één van onze Brabantse kandidaten? Dat kan! Voor GroenLinks staan de volgende provinciegenoten op de lijst: Andrew Harijgens (13), Hagar Roijackers (25), Samir Toub (28) en lijstduwer Ufuk Kâhya (43). Voor de PvdA staat Attje Kuiken uit Breda op plek nr. 4, Bosschenaar Stan Peters op nr. 31, Joke de Kock uit Terheijden op nr. 39 en de Eindhovense Yasin Torunoglu op plek nr. 40.

Meedoen?
Bent u geen lid, maar wilt u wél één van onze partijen steunen door het ophangen van een raamposter? Stuur dan een e-mailtje naar [email protected]. Wij komen er graag eentje bij u brengen. Daarnaast hebben wij, zoals gezegd, veel verkiezingsflyers klaar liggen ter verspreiding. Denkt u nou: ik wil tijdens één van mijn wandelingetjes de komende weken wel een stapeltje flyers rondbrengen, heel graag! Ook daarvoor kunt u zich melden via bovengenoemd e-mailadres.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen