Actie voor Golden Earring-gitarist George Kooymans

Foto: J.P. Winkens

Komende donderdag 11 maart is er een landelijke actie om George Kooymans, de gitarist en oprichter van de Golden Earring, een hart onder de riem te steken. Kooymans maakte onlangs bekend aan de dodelijke spierziekte ALS te lijden.

Ook vanuit Vught klinkt de oproep om om 17.15 uur de ramen open te doen en het nummer ‘Radar Love’ te laten horen. Piet Karsten is een liefhebber van de band waarmee hij, en vele anderen, opgroeide. “Het nieuws kwam als een donderslag binnen. Het feit dat Kooymans niet meer kan optreden, betekende ook dat de Golden Earring per direct opgegeven is. Deze band heeft veel betekend voor mensen van mijn generatie en voor de muziek in het algemeen. Iedereen kent ze, ook jongere generaties. Nummers als ‘Radar Love’ en ‘When the lady smiles’ zijn zelfs internationaal een hit geworden. De band bestaat al zestig jaar, dat is net iets langer dan de Rolling Stones. En ze zijn altijd met hun tijd meegegaan zonder hun identiteit te verliezen.”

Leuk initiatief

Karsten is zelf (amateur)drummer en binnen zijn cirkel van collega-muzikanten had iemand het bericht van de actie opgepikt. “Dit idee komt van de fanclub van George Kooymans. Het is een eerbetoon aan de band en een steunbetuiging aan Kooymans, die op 11 maart jarig is. Vanuit de fanclub heb ik al begrepen dat hij het zelf een leuk initiatief vindt. In het hele land wordt al opgeroepen om mee te doen, ook vanuit carillons zal het nummer ‘Radar Love’ klinken. Even hadden wij het idee om bijvoorbeeld op het Marktveld te gaan staan, maar dat is met corona niet zo’n goed plan.”

Filmpje

Om zijn oproep kracht bij te zetten, heeft Karsten zelf al een filmpje gemaakt. “Daar zijn al best veel reacties opgekomen, veel meer dan normaal. Ik hoop dat zoveel mogelijk mensen meedoen om Kooymans een hart onder de riem te steken.”

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen