Het Pietertjespad: speurtocht door centrum Vught

Foto:

Een leuke activiteit met het gezin die je coronaproof kan ondernemen, is de speurtocht ‘Het Pietertjespad’. Normaal gesproken is deze af te halen in DePetrus, maar deze is helaas nog steeds gesloten. Daarom is de speurtocht tijdelijk af te halen bij Supervlaai Vught.

Bij Supervlaai Vught aan Marktveld 10a, is de speurtocht voor drie euro af te halen. Bij deze speurtocht wordt je door de mascotte van DePetrus, Pietertje, meegenomen door het centrum van Vught. Tijdens de wandeling van drie kilometer zijn er diverse opdrachten voor de kinderen. Na de wandeling krijg je bij Supervlaai een stempel, boekenlegger en een lekkere verrassing. Thuis kan je de speurtocht van Het Pietertjespad nog inkleuren en op zoek gaan naar de vijftien Pietertjes die erin verstopt zitten.

Tweede speurtocht

Wanneer DePetrus weer open gaat, kan er ook een tweede speurtocht gedaan worden. Mascotte Pietertje neemt je dan mee langs de vitrinekasten van het Vughts Museum. De kinderen moeten vragen beantwoorden, voorwerpen zoeken, opdrachten maken en tekeningen afmaken. Zo maken ze op een leuke manier kennis met het culturele erfgoed in Vught. Na afloop ontvangen ze ook voor deze speurtocht een stempel en boekenlegger.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen