DO Bijeenkomst ‘Tuinieren in het klein’ bij de Scheve Schup te Halder

Foto: Welzijn Vught

Afgelopen vrijdag was het zover,  DO (Doet Ontmoet) ging met de deelnemers aan de bijeenkomst op pad naar De Scheve Schup in Halder. Thema van deze bijeenkomst was ‘tuinieren in het klein’. 

We verzamelden bij De Petrus om van daaruit met zijn allen naar De Scheve Schup te fietsen. Een aantal gingen op eigen gelegenheid naar Halder. Om 9.00 uur was iedereen die mee fietste bij De Petrus. We vertrokken met ongeveer 10 deelnemers. Het weer was ons goed gezind. Wel wat fris maar het was in ieder geval droog en de zon scheen.

Bij De Scheve Schup aangekomen ontmoetten we Hans Schevelier, de beheerder van de tuinderij. Hij heette ons een warm welkom. We kregen koffie, thee met wat lekkers. Terwijl iedereen aan de thee of koffie was, vertelde Hans over zijn passie tuinieren en wat De Scheve Schup is en waar deze tuinderij voor staat.

Tevens kregen we een rondleiding over het landgoed waar Hans ons vol trots en met bevlogenheid vertelde over de tuin. Samen met 15 vrijwilligers runt Hans tuinderij De Scheve Schup. Gelegen op landgoed Haanwijk. Groenten en fruit worden op biologische wijze geteeld. Elke dag vers. Er is een kippenren met scharrelkippen die voor kakelverse eieren zorgen. Binnenkort komen er ook varkens op de tuin. En er worden bijen gehouden. Kortom het is een bezoekje waard. Voor meer info neem eens een kijkje op de website van www.descheveschup.nl

DO (Doet Ontmoet) is georganiseerd op initiatief van de GGD en samen met Omarmen (ervaringsdeskundigen armoede), ABZ, Kernteam Bestaanszekerheid en Welzijn Vught. Deze bijeenkomst wordt 1 keer in de maand op vrijdagochtend georganiseerd voor iedereen die geïnteresseerd is. Elke bijeenkomst komt een ander thema aan bod. Het is gratis. Wilt u ook eens een bijeenkomst bijwonen of wilt u meer informatie hierover kijk op de website van www.welzijnvught.nl of mail naar [email protected].

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen