Audiotour junior in Nationaal Monument Kamp Vught

Foto: Jan van de Ven

Vanaf augustus krijgen kinderen van tien tot twaalf jaar die Nationaal Monument Kamp Vught bezoeken, de audiotour ‘Achter prikkeldraad’. Deze sluit aan op de vaste expositie ‘Kamp Vught: zeven seizoenen en 32.000 verhalen’.

In de maand augustus wordt de audiotour getest en hebben kinderen van tien tot en met twaalf jaar gratis toegang. Met een kleurrijk ‘fotoalbum’ gaan ze op pad om opdrachten uit te voeren. Met de voice-over van Lisa Wade (onder andere bekend van het Klokhuis) leren de jonge bezoekers over de verhalen van leeftijdsgenoten in de Tweede Wereldoorlog. Ook horen ze verhalen van kinderen die op een andere manier met Kamp Vught te maken krijgen. In oktober verschijnen de definitieve versie en de Engelse variant. De audiotour junior is ontwikkeld door Nationaal Monument Kamp Vught in samenwerking met Patsboem! Educatief en De Mediamannen.

Kidsproof

Nationaal Monument Kamp Vught wil graag een kidsproof museum worden. Als kinderen Museuminspecteur worden van de Museumvereniging, kunnen ze een oordeel geven over een museum dat ze bezoeken. Een bezoek aan Nationaal Monument Kamp Vught is geschikt voor kinderen vanaf tien jaar. Vanwege de drukte in de zomer en de coronamaatregelen is het belangrijk en noodzakelijk om een bezoek vooraf te reserveren, ook als je in bezit bent van een museumkaart.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen