Afscheid van Marco van Bommel bij brandweer Helvoirt

Brandweerpost Helvoirt heeft dinsdagavond afscheid genomen van Marco van Bommel (47) Marco hangt na ruim 22 jaar zijn brandweerhelm aan de wilgen. Door gezondheidsreden moet Marco helaas gedwongen afscheid nemen van de brandweer. Zijn collega`s lieten zijn afscheid echter niet ongemerkt voorbij gaan en kwamen dinsdagavond rond 20.00 uur met toeters en bellen bij Marco de straat in rijden.

Marco die echter van niets wist zat op de bank toen hij in eens de sirenes hoorde. Omdat hij toch wel benieuwd was wat er aan de hand was, keek Marco op zijn telefoon om te zien waar die sirenes toch heen gingen.  Echter stopte ze bij zijn huis en werd hij door zijn collega`s opgehaald voor zijn aller laatste inzet.

Nadat hij zijn brandweer pak aan had gedaan, kreeg Marco diverse opdrachten. Omdat Marco zijn grootste hobby Geocaching is, hadden de opdrachten die hij
kreeg, hier ook mee te maken. Zo moest Marco rond het schoolplein op zoek naar de eerste cache “zijn eigen helm” deze bevond zich in een van de bomen
bij het schoolplein. Vervolgens moest hij naar de oude school waar een grote kist verstopt was. Nadat Marco de kist had geopend trof hij hier de tekst ” Bedankt! Marco voor ruim 22 jaar Brandweerdienst!” aan.

De laatste opdracht was het blussen van zijn allerlaatste brandje. Daarna was er nog een gezellig samen zijn op de kazerne met de leden en oudleden
van de Helvoirtse brandweer.

Marco begon zijn brandweer carrière ruim 22 jaar gelden bij de bedrijfsbrandweer van Stahl, daarna ging Marco ook bij de vrijwillige brandweer in Heusden, in 2006 verhuisde hij van Heusden naar Helvoirt alwaar hij zijn brandweer carrière voort zetten.

De brandweer post Helvoirt wil Marco bedanken voor zijn inzet in de afgelopen jaren. Gelukkig heeft Marco aangeven dat we hem nog regelmatig zullen zijn na de oefenavonden en tijdens activiteiten van de PV.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen