Indrukwekkende erehaag voor omgekomen Jesse

Op indrukwekkende wijze is er dinsdagochtend afscheid genomen van Jesse. De 17-jarige Vughtenaar kwam vorige week om het leven door een verkeersongeluk. Zo’n vijftienhonderd mensen vormden op de Boslaan een erehaag met fakkels. De weg was hiervoor tijdelijk afgesloten voor verkeer.

Met een spandoek met de tekst ‘Rust zacht vriend, voor altijd in ons hart’ en daaronder ‘The Goose’ loopt een groepje jongens voorop in de rouwstoet. ‘The Goose’ is een verwijzing naar de voetbalbijnaam van Jesse, die op ludieke wijze een gans na kon doen. Daarachter rijdt een oranje-wit Volkswagen busje met de kist. Op het moment dat de jongens voorbij komen, worden aan weerskanten van de Boslaan de fakkels afgestoken, waardoor de rouwstoet in een rode waas voorbij trekt.

Eerbetoon

De erehaag is een initiatief van voetbalclub Zwaluw V.F.C en in samenwerking met het Maurick College op touw gezet. De vijfhonderd fakkels die beschikbaar waren, waren bij lange na niet genoeg voor de massaal opgekomen menigte. Veel scholieren, veel voetballers en veel anderen kwamen hem de laatste eer bewijzen. De dood van Jesse heeft het dorp Vught zichtbaar geraakt. Na afloop van de rit gaan de genodigden het strandpaviljoen in voor de herdenkingsdienst. Ernaast is een grote tent waarop andere belangstellenden de dienst via een groot beeldscherm kunnen volgen.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen