FC Den Bosch pakt drie punten tegen Almere City FC

Zonder de geschorste trainer/coach Jack de Gier, die op de bank werd vervanger door assistent-trainer William van Overbeek, trad FC Den Bosch op vrijdag 15 oktober aan in eigen stadion tegen Almere City FC. De Bosschenaren knokten zich naar een 1-0 overwinning. Soufyan Ahannach kroonde zich tot matchwinner met de enige goal.

Beide ploegen begonnen met negen punten aan het duel in De Vliert. Den Bosch trad aan met een gehavend elftal dat het moest doen zonder de geschorste Van Hedel en de geblesseerden Zimmer, Ryan, Van der Winden, Van Grunsven, Leijten, Stiers en Van Bakel. Tegen zijn oud-werkgever, waar hij onder andere zijn debuut maakte in het betaald voetbal, opende Ahannach in de negentiende minuut de score met een ingestudeerde hoekschop. Op aangeven van Roy Kuijpers knalde Ahannach de bal droog in de verre hoek achter de kansloze doelman Woud. In een verder weinig spectaculaire eerste helft wisten beide teams geen uitgespeelde mogelijkheden meer bij elkaar te voetballen.

Kansen

Na de pauze gingen de gasten uit Almere wel op zoek naar de gelijkmaker. Invaller Maarten Pouwels kreeg binnen tien minuten de grootste kans om zijn ploeg op gelijke hoogte te brengen. Van dichtbij schoof de spits de bal voor een leeg doel naast. Even later kreeg Pouwels opnieuw de kans om uit te halen. Een hoekschop viel voor zijn voeten, waarna hij hard uithaalde en zijn schot knap gered zag worden door doelman Wouter van der Steen. Den Bosch kreeg met Kuijpers ook nog de kans om de score te verdubbelen. De aanvaller omspeelde knap twee spelers van Almere City FC, maar schoot de bal uiteindelijk in het zijnet.

Driepunter

De Flevolanders probeerden nog met een extra aanvaller de stand gelijk te trekken. Tot echt grote kansen leidde het niet meer. FC Den Bosch hield de rijen gesloten en het team knokte zich met veel vechtlust naar een bevrijdende 1-0 overwinning. Na nederlagen tegen Emmen, Telstar en ADO Den Haag mocht FC Den Bosch eindelijk weer eens een driepunter bijschrijven.  Volgende week vrijdag gaan de Bosschenaren op bezoek bij FC Dordrecht. De wedstrijd in Dordrecht zal om 20.00 uur worden afgetrapt.

Bron: FC Den Bosch.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.