Stemoproep voor architectuurprijs

Foto: Cees Ringelberg

Liefst 52 kleine en grote gebouwen zijn genomineerd voor de verkiezing van het ‘Beste Bossche Gebouw 2015-2020’. Het Bosch Architectuur Instituut (BAI) heeft niet alleen gebouwen uit ‘s-Hertogenbosch genomineerd. Zo zijn in Vught in de categorie ‘Groot’ DePetrus en Nationaal Monument Kamp Vught genomineerd. 

Het museum roept hierbij graag de lezers op om op een van deze mooie gebouwen in Vught te stemmen! Ook zijn enkele kleine gebouwen in Vught kandidaat voor de publieksprijs. Voor de vernieuwing van Nationaal Monument Kamp Vught tekende architectenbureau DoepelStrijkers voor een nieuwe aanbouw voor de ontvangst van groepen, met uitzicht op het kampterrein. Na de selectie door de vakjury is nu het aantal stemmen doorslaggevend. Alle genomineerden vind je op de website baiweb.nl. Stemmen is mogelijk t/m 12 november; eind november wordt de winnaar bekend.

Naast de uitbouw van 300 vierkante meter ontwierp DoepelStrijkers een nieuwe indeling van het ontvangstgebied (balie, museumwinkel en museumcafé) en de museumzalen. De faciliteiten in het hoofdgebouw werden grondig vernieuwd of uitgebreid. De uitbouw is verdiept aangelegd, als een massief blok dat aan het bestaande gebouw de grond wordt ingedrukt. Hierdoor oogt het volume kleiner en neemt het gebouw een bescheiden plaats in op het buitenterrein, naast natuurgebied ‘Lunetten’. De wand van het auditorium is uitschuifbaar; bij grote bijeenkomsten biedt de tribune extra zitplaatsen. Het aluminium roosterplafond en de tribune zijn van hergebruikt materiaal.

Fotograaf Jan van de Ven volgde de vernieuwing in 2018 en 2019 op de voet. Wil je kans maken op een fotoboekje ‘Vernieuwing Nationaal Monument Kamp Vught’? Stuur dan je naam en postadres naar [email protected]<mailto:communicatie@nmkampvught.nl> voor 5 november.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen