Woningen ontruimd vanwege een gaslekkage in Den Bosch

Foto: FPMB Bart Meesters

In Den Bosch zijn tachtig tot honderd woningen ontruimd vanwege een gaslekkage. Het gaat om appartementen aan de Doornburgstede. Volgens de Veiligheidsregio is het gaslek ontstaan in een kruipruimte onder een van de gebouwen. Het gaat om een ouderencomplex. Zo’n honderd bewoners worden met bussen naar de Maaspoorthal gebracht, waar ze worden opgevangen

Het gaslek werd maandagochtend om iets 09.30 uur gemeld. Hulpdiensten werden massaal opgeroepen. Ook netbeheerder Enexis is aanwezig. “Het lek zit op een lastige plek, dus Enexis heeft wat tijd nodig om de lekkage op te sporen en te dichten”, laat de woordvoerder van de Veiligheidsregio weten.

De lekkage is volgens de woordvoerder ontstaan door werkzaamheden. Daardoor is de kruipruimte onder een van de gebouwen volgelopen met aardgas. “Omdat dat explosief kan zijn, hebben we uit voorzorg honderd woningen ontruimd.”

Zo’n vijftig mensen worden met bussen opgehaald en gebracht naar de Maaspoorthal, daar worden ze opgevangen. Hulpdiensten hebben ook een aantal honden uit de gebouwen moeten halen.

Zo’n honderd bewoners worden met twee verschillende bussen naar de Maaspoorthal gereden, waar ze worden opgevangen. Een deel van het appartementencomplex is afgezet met lint.

 Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen