Bloemenwinkel La Fleur heeft deuren definitief gesloten

Na twintig jaar heeft bloemen- en cadeaushop La Fleur definitief de deuren gesloten. “Het was een mooie periode, maar het is mooi geweest”, aldus eigenaar Jacco Bastiaans.

Het werken met bloemen zit Bastiaans in het bloed. “Mijn ouders hadden ook een bloemenzaak. Toen ik begin twintig was, zag ik het niet zitten om dat werk ook te doen en ging ik op de vrachtwagen rijden. Maar twintig jaar geleden ben ik toch ook de bloemen ingegaan. Mijn vrouw Yvonne en ik konden het pand aan de St. Elisabethstraat kopen en zijn onze winkel begonnen.”

Tachtig uur per week

Hoewel hij nog niet de pensioenleeftijd heeft bereikt, is het nu wel tijd om te stoppen. “Als je ouder wordt, krijg je ook meer lichamelijke ongemakken en het is fysiek best zwaar. We hebben twintig jaar lang tachtig uur per week gewerkt. Altijd zeven dagen in de week bezig met onze zaak. Als het erg druk was, kwamen onze dochters gelukkig wel helpen, maar het is toch zwaar. Nu doen we het even rustig aan. We nemen een pauze en kijken wel wat er dan op ons pad komt.”

Afscheid

De laatste week van La Fleur liep helaas niet zoals gepland. “We zouden bloemen verkopen tot kerst, maar toen kwam de lockdown. We hebben nog drie dagen buitenverkoop gedaan met de spullen die we nog hadden, maar ik heb die week geen bloemen meer ingekocht. Dat is wel jammer, want het was leuker geweest om het in de winkel af te kunnen sluiten. We nemen afscheid van een mooie periode en bij dat afscheid zijn best wel wat traantjes gelaten. We hebben in die twintig jaar iets moois opgebouwd en het is ergens wel jammer dat we nu stoppen, maar het voelt ook goed. Het is de juiste beslissing voor ons.”

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen