FC Den Bosch boekt knappe zege

FC Den Bosch heeft in Leeuwarden knap met 0-1 weten te winnen van SC Cambuur. Niek Vossebelt mocht al vroeg in de wedstrijd het enige doelpunt van het duel op zijn naam schrijven.

Na 7 minuten wist hij de Bossche ploeg op voorsprong te zetten, een doelpunt dat voldoende bleek voor de drie belangrijke punten, ondanks enkele grote kansen voor de Friezen.

SC Cambuur zorgde voor het meeste gevaar vanavond in Leeuwarden, FC Den Bosch probeerde met name compact te verdedigen en gevaarlijk te worden via de omschakeling, wat geregeld lukte. Bert Koomen stond linksback, in plaats van de zieke Jordy van der Winden, de verdediging werd verder gevormd door Maatsen, Biemans, Santermans en Fernandes. Carlone speelde voor Azizov die later wel inviel. Cambuur haar intenties waren duidelijk. De aanvalsdrang leidde echter niet tot het gewenste resultaat. Van der Streek nam het doel van afstand onder vuur en ook Monteiro en Barto kwamen niet tot scoren.

FC Den Bosch kwam plots in de openingsfase uit het niets wel op voorsprong nadat Vossebelt een fout in de verdediging afstrafte. Daarna was het op sommige momenten vooral tegenhouden en georganiseerd en geconcentreerd proberen te spelen. En met resultaat. Bilate en Beltrame kregen in de tweede helft namelijk enkele grote kansen op de 0-2. Zeinstra redde evenzo bekwaam als sierlijk.

In de slotfase kwam FC Den Bosch nog twee keer goed weg nadat pogingen van de thuisploeg op de lat ploften. Het bekende engeltje op de lat zorgde ervoor dat er drie belangrijke punten konden worden bijgeschreven in de strijd om een plek die aan het einde recht geeft op deelname aan de Jupiler Play-Offs. Het gat is er nog (zes punten in de reguliere stand op (FC Eindhoven en acht op RKC Waalwijk), de hoop blijft levend.