De pelgrimstocht als herbronning

Foto: Ouderen Samen

André Witlox (Udenhout 1943) ging in 2005 op pelgrimstocht naar Santiago de Compostela. Niet om een sportieve prestatie te leveren, maar als ‘rite de passage’, als overgang, na zijn pensionering als algemeen directeur van zorginstellingen en een rijk rooms verleden.

Uitgezegend door zijn trappistenvriend in de abdij Koningshoeven, neemt hij u mee op zijn voettocht vanuit Den Bosch via plaatsen als Maastricht, Orval, Vézelay, Cîteaux, Taizé en Le-Puy-en-Velay. Via 17 departementen van Noord naar Zuid en van Oost naar West dwars door Frankrijk gaat zijn tocht naar Saint-Jean-Pied-de-Port in de Pyreneeën. Vandaar over de bergpas naar Spanje, van waaruit hij de eeuwenoude sterrenweg door Noord Spanje naar Santiago de Compostela volgde.

Na een inleiding over de heilige Jacobus en het ontstaan van Santiago de Compostela als pelgrimsoord, laat hij u de hele route meewandelen door historie en bouwkunst, door streek en natuur, terwijl zijn foto’s continue doordraaien. In zijn filosofische mijmeringen, bespiegelingen en ervaringen van ruim drie maanden onderweg zijn, maakt hij u deelgenoot in wat hem persoonlijk bezighield vanuit historie, religie, geloof, ontmoetingen onderweg en de vele legenden op de pelgrimsweg.

Zijn verhaal kan u boeien, ontroeren, relativeren en verrijken. Pelgrimsmuziek tijdens de lezing zal u in de juiste stemming houden.

André woont in Orthen.

Donderdag 12 mei 2022 | 14:00 – 16:00 uur | Rode Rik, Van Sonstraat 49, Vught | Entree € 2,–

www.ouderensamen.nl

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen