Projectkoor Brabant brengt samen met het Lambertuspodium de Matthäus Passion weer naar Vught

Foto: Projectkoor Brabant

Het is een traditie aan het worden: Projectkoor Brabant brengt samen met het Lambertuspodium de Matthäus Passion weer naar Vught

Na het succes van afgelopen twee jaar keert Projectkoor Brabant met de Matthäus Passion van J.S. Bach terug naar de Lambertuskerk in Vught. In samenwerking met het Lambertuspodium staan in 2017 meerdere uitvoeringen op het programma.

Onder bezielende leiding van Lex Wiersma zullen koor, solisten en instrumentalisten van het Zuid-Nederlands Begeleidingsorkest op zaterdag 8 april om 19.00 uur acte de présence geven in de sfeervolle Lambertuskerk in Vught.

EXTRA EXTRA:
Op vrijdagavond 7 april om 20.00uur vindt in de Lambertuskerk een openbare Try-out plaats. Zaal open vanaf 19.30uur. Dit verkorte programma duurt 2 keer 3 kwartier met een korte pauze. Kaarten zijn aan de deur verkrijgbaar voor €15,00. Aanmelden mag, hoeft niet via: [email protected]

Projectkoor Brabant is in 2012 op initiatief van enkele zangers samen met en rond dirigent Lex Wiersma opgericht en bestaat uit een groep enthousiaste en zeer gemotiveerde zangers en zangeressen die in korte tijd een werk instudeert en kwalitatief hoogwaardige uitvoeringen geeft. Het koor zingt voornamelijk vanuit de operatraditie, hetgeen dramatisch en klanktechnisch interessante uitvoeringen oplevert, gebaseerd op de Bel Canto-traditie en een levendige beleving van de muziek.

Bach’s Matthäus Passion zal worden gebracht in een relatief kleine bezetting. De uitvoering wordt, zoals dirigent Lex Wiersma dat zegt, zoals Bach het bedoeld heeft; sober, maar hoog dramatisch. Hij vult aan: “De uitvoering in de Lambertuskerk is bijzonder door de intieme setting waardoor de beleving optimaal is”.

Pieter Jongstra, voorzitter van het Lambertuspodium is ook trots op de uitvoering van de Matthäus Passion van Bach, samen met Projectkoor Brabant. “In april 2017 voor de derde keer. De afgelopen twee jaar hebben we geëxperimenteerd met het maximaal aantal bezoekers, meerdere uitvoeringen en een speciale uitvoering in Huize Theresia. We weten nu hoe we de mooie Lambertuskerk hier optimaal voor kunnen benutten. Niet te vol, goed zicht en prima muziekbeleving”.

Ook dit jaar vindt een bijzondere uitvoering plaats. Op het Maurick College wordt een verkorte uitvoering gegeven. Zoals dirigent Lex Wiersma het verwoord: “De jeugd kennis laten nemen van een levend deel van ons culturele erfgoed. Een werk dat kan verbinden. Het lijdensverhaal gaat over medeleven met elkaar. Over geweldloosheid en respect. Maar ook houdt het de mens een spiegel voor en laat ons haarscherp onze zwakke (slechte) kant zien terwijl wij ook verbondenheid voelen met het lijdende persoon. Dit werk overstijgt religie en culturele diversiteit en weet de luisteraar in het diepst van zijn of haar emotie te raken en zet telkens weer aan tot zelfreflectie en bezinning, iets dat onze tijd maar al te goed kan gebruiken”.

Kaarten voor de Matthäus Passion kosten € 39,50, inclusief een pauze-arrangement en een programmaboekje, en kunnen gekocht worden bij de Bruna-vestigingen op het Moleneindplein en Marktveldpassage, en via de webwinkel van Projectkoor Brabant (www.mijnwebwinkel.nl/winkel/projectkoor-brabant).

Voor meer informatie zie www.projectkoorbrabant.nl en http://www.lambertuskerkvught.nl/lambertuspodium

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen