Tennisvereniging Wolfsbosch stapt over op ledverlichting

Foto: Tennisvereniging Wolfsbosch

In de laatste week van maart installeert Oostendorp Nederland B.V. ledverlichting op alle banen van tennisvereniging Wolfsbosch. Na een evaluatie van verschillende leveranciers koos de grootste tennisclub van Vught voor led-armaturen van Philips Lighting.

“We willen graag een energiezuinige vereniging zijn,” licht Enrico Werneke, voorzitter van T.V. Wolfsbosch, toe. “Enerzijds omdat we goed met het milieu om willen gaan, anderzijds omdat we de energiekosten graag zo laag mogelijk houden. De keuze voor ledverlichting strookt met andere maatregelen die we reeds hebben genomen. Denk aan de plaatsing van een energiezuinige verwarmingsketel met slimme thermostaat en het beperken van de ‘voorkoeling’ van frisdrank.”

Ff dimmen
Op termijn zal koppeling van de verlichting aan ‘het afhangsysteem’, waarmee banen worden gereserveerd, bij Wolfsbosch voor verdere verduurzaming zorgen. Dan dimt de verlichting bijvoorbeeld aan het einde van de speeltijd om vervolgens uit te gaan als er niet verder wordt getennist. Zo branden de lampen niet onnodig terwijl er niemand op de baan staat.

Wennen
De leden van Wolfsbosch zullen waarschijnlijk wel even moeten wennen aan de nieuwe verlichting: ledlicht wordt anders beleefd. Uit lichthinderonderzoek dat de tennisvereniging in oktober 2016 liet uitvoeren, bleek dat de nieuwe lichtconfiguratie aan de geldende normen voldoet, zowel op de baan als daarbuiten. Dat is natuurlijk ook van belang voor de omwonenden.

Over Wolfsbosch
Tennissen op een prachtig bebost park met 11 verlichte kunstgrasbanen? Lid worden zonder wachtlijst? Kiezen uit diverse trainingsmogelijkheden? Dat kan bij T.V. Wolfsbosch, de grootste tennisclub van Vught. Onze gezellige vereniging bestaat uit 930 actieve leden, waaronder 240 jeugdleden. Trots zijn we op onze jeugdselectie, de vele competitieteams en commissies die onze club draaiend houden. Voor de jeugd organiseren we regelmatig activiteiten.

Op www.wolfsbosch.nl is informatie te vinden over de lidmaatschapskosten, de baanbezetting, de clubcompetitie en onze goedbezochte toernooien. __________________________________________________________________________________

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen