Vughtse voetballers tweede week op rij succesvol

Foto: Vught Nieuws

Nadat het vorige weekend al succesvol was voor de Vughtse voetbalclubs, werd er ook deze week gewonnen door de 1e teams van Real Lunet en Zwaluw VFC.

Real Lunet speelde in Den Bosch tegen RKJVV en kwam geen moment echt in de problemen. Mehmet Alp scoorde de openingstreffer en Gino Dix maakte de score met twee doelpunten compleet. Volgens trainer Glenn Simon had zijn team goed gespeeld. “We hebben ten opzichte van vorig jaar een bijna heel nieuw team en ze raken steeds meer op elkaar ingespeeld. Vandaag hadden we veel balbezit en hebben we bijna niets weggegeven. Als we nog alerter waren geweest, had de winst groter kunnen zijn. Volgende week spelen we tegen koploper TGG en als we voor een stunt zorgen kunnen we zelfs nog meedoen om de winst in de derde periode.”

Zwaluw VFC speelde thuis tegen het Udenhoutse SVSSS. Voor rust zorgden Max van Helden en Steffan Moes voor een comfortabele voorsprong. Na rust werd deze nog groter door een tweede treffer van Moes. Maar Max van Helden kreeg zijn tweede gele kaart en moest het veld verlaten. SVSSS profiteerde met twee doelpunten en de spanning in de wedstrijd keerde terug. Toen ook Udenhout een speler met zijn tweede gele kaart zag vertrekken, wist Zwaluw de overwinning over de streep te trekken. Weer is een stap in de goede richting gezet om rechtstreekse degradatie te voorkomen.

Lisette Broerss

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen