Een zoektocht door de absurde wereld van de psychiatrie….

Foto: Theater de Speeldoos

Als Emma opgenomen wordt op de PAAZ weet ze zeker dat er een fout is gemaakt. Ze heeft een goed leven, dus dat ze dood wil, kan dan toch geen probleem zijn? Het is het begin van Emma’s zoektocht door de absurde wereld van de psychiatrie. Een zoektocht naar de uitgang, maar vooral naar zichzelf.

PAAZ is een solovoorstelling vol humor, die de donkere kant van de psychiatrie echter niet schuwt. Actrice en cabaretière Yora Rienstra speelt de rol van Emma. De voorstelling is gebaseerd op de gelijknamige roman van Myrthe van der Meer (1983). Van der Meer werkte als redacteur totdat ze na een burn-out vijf maanden werd opgenomen. Haar ervaringen verwerkte ze op indringende wijze in PAAZ.

“Het zijn al die elementen, die elkaar ondersteunen en versterken, die deze voorstelling maken tot iets waar je ademloos naar zit te kijken.” – Noordhollands Dagblad **

“Ze [Yora Rienstra] is een fijne verteller en performer, met een talent voor typetjes: op haar best als ze de goedbedoelende psychiater-in-opleiding dokter Visser nadoet.” – NRC

Gratis inleiding door ambassadeur van Samen Sterk zonder Stigma

Samen Sterk zonder Stigma werkt met ambassadeurs die voorlichting en inleidingen geven. Dit zijn ervaringsdeskundigen: mensen die eerder te kampen hebben gehad met psychische problemen, daar bovenop zijn gekomen, en daar nu over vertellen. Deze inleiding start om 20.00u en is gratis toegankelijk voor alle bezoekers aan deze voorstelling.

PAAZ is te zien op zaterdag 8 april om 20.30 uur (gratis inleiding om 20.00 uur) in Theater de Speeldoos in Vught. Entree € 18,50 / CJP-65+ €17,50 Kaarten zijn te reserveren via tel. 073-656 55 88 (werkdagen van 11.30u tot 17.30u) of op www.theaterdespeeldoos.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen