FC Den Bosch verliest ook van Jong PSV

Na de nederlaag tegen FC Dordrecht van afgelopen vrijdagavond stond drie dagen later de wedstrijd tegen Jong PSV alweer op het programma. Op de Herdgang in Eindhoven verloor FC Den Bosch de zevende speelronde van de competitie.

De ploeg van Jack de Gier was op vier plekken gewijzigd ten opzichten van de wedstrijd tegen FC Dordrecht. Dino Halilovic, Joey Konings, Teun van Grunsven en Steven van der Heijden kregen deze wedstrijd de kans.

Na een klein kansje van Jong PSV was de eerste grote kans van de wedstrijd voor FC Den Bosch. In de zesde minuut leed keeper Kjell Peersman bijna balverlies door een slechte aanname. Joey Konings was er snel bij, maar net niet snel genoeg. De keeper van Jong PSV wist een doelpunt met zijn voet te voorkomen. In de tiende minuut van de wedstrijd moet Nick de Groot na een heldhaftig block het veld helaas al verlaten. Stan Maas was zijn vervanger. Gedurende de eerste helft is Jong PSV de bovenliggende partij. Maar in de twintigste minuut, kreeg FC Den Bosch toch een flinke kans. Evan Patoulidis probeerde met een fraaie omhaal de keeper Kjell Peersman te verschalken. maar de bal was net niet hard genoeg.

Zeven minuten later is het Jong PSV die het net als eerste wist te vinden. Johan Bakayoko haalde uit en keeper Wouter van der Steen verwerkte de bal niet goed. De bal bleef op de doellijn liggen en Jeremy Antonisse kon de bal makkelijk binnen tikken. Na de goal van Jong PSV waren er niet veel grote kansen voor beide ploegen. De ploeg van Jack de Gier ging met een 0-1 achterstand de kleedkamer in.

Na rust kwam Ryan Leijten in de ploeg voor Faris Hammouti. FC Den Bosch startte ook sterker na rust. Want na een goede balonderschepping van Danny Verbeek kon hij de bal op goal schieten. Keeper Kjell Peersman wist het schot nog knap te redden, maar Evan Patoulidis schiet de bal in de rebound binnen. Hij bracht de stand in de 47e minuut op 1-1.

In de 62e minuut kwam Jong PSV weer op voorsprong. Na een voorzet wilde Wouter van der Steen de bal uit de lucht plukken, maar wordt net te veel gehinderd om de bal te klemmen. De scheidsrechter zag er geen overtreding in en Jensen Seelt kon de bal vrij intikken.

Na iets meer dan zeventig minuten kwam de ploeg uit Eindhoven op een 3-1 voorsprong. Jenson Seelt stond volledig vrij bij de tweede paal. Hij knikt de bal na een voorzet van Mohammed Nassoh makkelijk binnen.

FC Den Bosch kon niet meer terugkomen in de wedstrijd en bleef steken op een 3-1 nederlaag. Komende zaterdag staat de derby tegen TOP Oss op het programma. De aanvang van de wedstrijd zal om 16.30 uur zijn in Stadion De Vliert.