Tweede week Vughtse afvalrace

Foto: Vught Nieuws

De tweede week van de Vughtse afvalrace is van start gegaan. Deelneemster Felice van Reenen is tevreden over hoe het gaat.

“Tijdens mijn verjaardag hebben we het er uitgebreid over gehad en kwamen we er ook achter dat er veel verschil is binnen Nederland in de afvalverwerking. Zo scheiden ze in Amsterdam helemaal geen afval omdat het, volgens hen, toch allemaal op één hoop terecht komt. En in Noord-Holland waar ze wel afval scheiden, mag je bijvoorbeeld metaal bij plastic doen. Best vreemd dat er zo veel verschil is.”

De opdracht van deze week was een foto maken van alles wat je overhield na het maken van een avondmaaltijd. “Ik had plastic, karton, groenteafval en een paar lucifers over. Alleen de lucifers gaan bij het restafval, dus dat is niet zo veel. Het bewust bezig zijn met het restafval zit eigenlijk best snel in je ritme en kost helemaal niet veel moeite. Wel wil ik nog iets doen aan de hoeveelheid plastic afval die ik steeds heb. In de supermarkt zit alles in plastic verpakt, maar op de markt weer helemaal niet. Als je daar met een katoenen tas naar toe gaat, kan je alles meenemen zonder plastic te gebruiken.”

Afgelopen zondag woog Felice het restafval na de eerste week van de actie. “Ik had 225 gram afval, dus dat is netjes. Ik heb de vuilniszak leeggegoten in de kliko, zodat ik de zak nog een keer kan gebruiken. Je wordt je echt heel erg bewust van afval met deze actie.”

Lisette Broess-Croonen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen