Grote zoekactie gaande naar Hebe en begeleidster tussen Raamsdonksveer en Vught

Foto: FPMB Bart Meesters

Er is dinsdag een grote zoektocht gaande naar het gehandicapte meisje Hebe (10) uit Vught en haar begeleidster (26). Zij waren maandagavond voor het laatst gezien in de Sint Theresiastraat in Raamsdonksveer, waar haar dagbesteding is.

De politie heeft rond het middaguur gevraagd om de burgerzoektocht af te schalen. De politie geeft aan het onderzoek zelf verder voort te zetten. Daarbij vliegt onder meer een politiehelikopter op en neer tussen Raamsdonksveer en Vught. Eerder werden er ook speurhonden ingezet bij de zoektocht.

De politie houdt bij het opsporen van de 10-jarige Hebe en Sanne (26) rekening met alle scenario’s. Ze heeft hiervoor een speciaal team van twintig rechercheurs opgezet. In eerste instantie wordt de route bekeken die het tweetal maandag normaal gesproken zou hebben afgelegd.

De 26-jarige vrouw uit Den Bosch haalde Hebe aan het eind van de middag op bij ’t Overstapje, een orthopedisch dagcentrum aan de Theresiastraat in Raamsdonksveer. Ze zou het meisje naar haar huis in Vught brengen, maar daar zijn ze nooit aangekomen. Dinsdagochtend stuurde de politie een AMBER Alert uit om het meisje zo snel mogelijk terug te kunnen vinden.

Vermissing 10 jr meisje. Weg met begeleidster in zwarte Kia Picanto PR425K. Laatst gezien Raamsdonkveer. Meisje is gehandicapt, heeft zorg nodig. Paarse rugtas, felroze jas, zwarte rok. Tips? Bel de opsporingstiplijn 0800-6070

Bron: Omroep Brabant/Brabants Dagblad

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen