112

Brand bij chinees restaurant Trong Don

Foto: Vught Nieuws

De brand die vrijdagavond uitbrak boven Chinees restaurant Trong Don aan de Taalstraat in Vught, was tegen 23.30 onder controle van de brandweer.

De schade lijkt vooral beperkt te zijn gebleven tot de eerste verdieping, de rest van het pand en ook het restaurant op de begane grond hebben wel rookontwikkeling te verduren gehad.

De brand is volgens de brandweer vermoedelijk uitgebroken in de badkamer van de woning op de eerste verdieping. De eigenaar merkte dit toen de stoppen doorsloegen en hij bij de meterkast een brandlucht rook.

Toen de rook zich rond elven ook verspreidde in het restaurant op de begane grond, is het hele pand ontruimd. Een feestje in het restaurant werd voortijdig beƫindigd.
Op rook na, blijkt de schade aan het restaurant mee te vallen. Wel heeft het magazijn schade opgelopen. Doordat er door de brand ook een waterleiding was gesprongen, was er ook sprake van waterschade.

Meerdere brandweerkorpsen rukten vrijdagavond uit voor de brand in het pand, dat ligt op de hoek van de Taalstraat en het Marktveld in Vught. Ook burgemeester Roderick van de Mortel, die schuin tegenover het getroffen pand woont, kwam een kijkje nemen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen