Zwaluw 7 amateurelftal van het jaar

Foto: Vught Nieuws

Met een ludieke 1 april grap heeft Zwaluw 7 zichzelf op de kaart gezet. De ploeg die zeer actief is op Facebook, heeft nu zelfs al meer likes dan de Facebookpagina van Zwaluw VFC zelf.

Een aantal maanden geleden besloten Willem, Gijs en Dennis om de ooit aangemaakte Facebookpagina beter te gaan gebruiken. Op de pagina plaatsen ze verhaaltjes in de stijl van De Speld, flauwekul verhalen met een actuele insteek. Op 1 april kwam het trio op de proppen met het verhaal dat ze door de KNVB genomineerd waren als amateurelftal van het jaar. En die grap bleek een doorslaand succes. “Echt iedereen trapte erin, zelfs jongens die bij ons gevoetbald hebben. We wilden een verhaal dat veel gedeeld zou worden en dat is gelukt. Heel Vught spreekt ons er op aan en we hebben nu zelfs meer likes en volgers van de officiële Facebookpagina van Zwaluw VFC. Ook andere acties gaan goed. Zo hadden we dit jaar vijftig carnavalsemblemen van ons team laten maken en die waren allemaal verkocht. Misschien dat we er volgend jaar nog meer laten maken. Het is erg leuk om in Den Bosch rond te lopen en dat embleem langs te zien komen.”

Het succes van de Facebookpagina past wel bij het team dat enkele jaren geleden nog werd gezien als het lachertje van de voetbalvereniging. “We waren het laagste team en niemand nam ons echt serieus. We zijn echter steeds beter gaan voetballen en hebben er een paar goede nieuwe spelers bij. Nu zijn we naast een heel erg gezellig team, ook een team dat kan voetballen. Dit seizoen hebben we maar nipt het kampioenschap misgelopen. En daar balen we ook echt van, want hoewel gezelligheid erg belangrijk is voor ons, nemen we het voetballen ook serieus.”

Het ‘gezelligste team van Zwaluw’ bestaat uit zo’n achttien spelers, merendeel studenten. Het zijn jongens die betrokken zijn bij de club. “Een aantal van ons organiseert ieder jaar het Beachvoetbaltoernooi bij de IJzeren Man, andere jongens zijn scheidsrechter of coach bij andere teams. Het gros van ons heeft in de jeugd al samen gespeeld. Tijdens de trainingen zit er niet echt een lijn in onze trainingen, maar we zijn wel fanatiek. Helaas zijn we nooit compleet want daarvoor is iedereen te druk met reizen en studie. We hebben ook niet een echte trainer op de vrijdag. Gelukkig is het traditie dat de nieuwe trainer van het eerste elftal ons ook een keer traint, dus daar kunnen we dan nog wat van leren. Omdat John Laponder onverwachts eerder is begonnen, is die training er nog niet geweest, maar we wachten vol geduld.”

Lisette Broess-Croonen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen