Expositie Jan van den Berg in Theater de Speeldoos

Foto: Theater de Speeldoos

Van dinsdag 18 april t/m maandag 15 mei 2017 exposeert Jan van den Berg in de foyer van Theater de Speeldoos. De expositie is gratis te bezoeken, iedere werkdag van 11 uur tot 20.00 uur en voorafgaand aan iedere voorstelling.

Jan van den Berg schildert gebeurtenissen, associatieve beelden opgebouwd aan de hand van ervaringen, belevingen en emoties. Hij brengt de figuratie, vaak menselijke gestalten, tot aan de grens van abstractie zodat beelden ontstaan die een mate van onbepaaldheid vertonen. Gezichten worden niet ingevuld, de personen blijven rudimentair en de kleurharmonieën domineren. Ze vormen het aanknopingspunt voor zowel kunstenaar als toeschouwer om tot eigen interpretatie over te gaan. Een zeker optimisme doortrekt zijn recente werken die wat betreft kleurstellingen minder somber zijn dan voorheen. De voorstellingen zijn open in die zin, dat het ieder vrij staat om een verhaal te bedenken dat bij de compositie of opstelling van gedaanten zou passen.

Studie en opleidingen
Hij studeerde aan de Akademie voor Beeldende Kunsten te Arnhem, werd benoemd als docent aan de Vrije Akademie in Nijmegen. Thans woont en werkt hij als schilder/graficus in Grave. Hij exposeerde in, Alkmaar, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Beetsterzwaag, Cuyk, Den Bosch, Den Haag, Hengelo, Lithoyen, Maassluis,. Middelburg, Mill, Naarden, Nijmegen, Nuenen, Rotterdam,Velp en Grave. Tevens exposeerde hij in , Hongarije ( Boedapest en Salgotarjan), Frankrijk ( La Motte Tilly, Metz, Parijs en Troyes), België (Libramont) en Spanje (Frigiliana).

Zijn werk bevindt zich in tal van particuliere collecties in binnen en buitenland, GGD s’- Hertogenbosch, ITS Nijmegen, diverse openbare gebouwen en in het Nogradi Sandor Muzeum in Hongarije. Bij diverse kunstuitleencentra, o.m. het Bonnefante museum Maastricht Deelname aan Grafieksymposium Hongarije. Kunstveiling van het I.K.V., het nationale kunst-projekt van Lundia, de Holland Art-Fair., Kunstcollectie Allianz, Verscheidene publicaties o.a in het vooraanstaande Internationale kunsttijdschrift ‘Nike New Art in Europe’

 

Reacties