Actie Marcel Musters voor patiënten in de psychiatrie

Foto: Mugmetdegoudentand

Acteur Marcel Musters van theatergezelschap mugmetdegoudentand organiseert al meer dan 10 jaar in de maand december een kerst bonbons inzamelingsactie voor patiënten in een psychiatrische zorginstelling. De bonbonactie is geïnspireerd door de jaren dat Musters werkzaam was als psychiatrisch verpleegkundige in Zorgpark Voorburg in Vught. 

‘’Het is een actie op microniveau, het is een klein gebaar, maar het resultaat is heel ontroerend, veel patiënten krijgen nauwelijks bezoek’’. Vorig jaar heeft Musters de actie uitgebreid naar de verpleegkundigen. ‘’Zij mogen ook wel eens in het zonnetje worden gezet’’, aldus Musters.

Marcel Musters begon ruim 10 jaar geleden met het wegbrengen van 12 doosjes. Vorig jaar heeft hij meer dan 500 doosjes uitgedeeld in de psychiatrische zorginstelling in Vugt. Musters werd daarbij geholpen door actrice Lies Visschedijk die hopelijk ook dit jaar samen met auteur Roos Schlikker weer van de partij is. De actie duurt tot en met 15 december a.s. Musters werkt samen Joke Zwanikken-Leenders van verwenzorg.nl Zij brengt al jaren kistjes met verse kersen naar chronisch zieke mensen.

Iedereen kan bonbons inleveren
Marcel Musters roept iedereen op om een persoonlijk samengesteld bonbondoosje te doneren. ‘’Met een leuk kaartje erbij of een gedicht of een tekening en liever niet zo’n standaard supermarktdoosje’’, zegt Marcel lachend. ‘’En natuurlijk is het ook mogelijk om een eigen actie op te zetten bij een instelling bij jou in de buurt’’. Gebruik dan op Instagram de hashtag #marcelsbonbonactie en tag de actie in de post! @marcelmusters.offical en @mugmetdegoudentand

Praktische informatie
Wil je ook een bonbons doosje doneren? Stuur een mail naar [email protected] of bel: 020 6163218. Voor de afgiftepunten in Noord-Brabant zie https://mugmetdegoudentand.nl/nieuws/marcels-bonbonactie/

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen