Dommelbaarzen behalen 2x goud op Paassprint

Foto: Dommelbaarzen

Op 2e Paasdag organiseerde zwemvereniging Njord de jaarlijkse Paassprint in Veldhoven. Maar liefst 16 Dommelbaarzen verschenen aan de start. Onder de bezielende leiding van coaches John, Ludo en Anthony en een grote schare fans op de achtergrond werd weer om het hardst gestreden om de felbegeerde medailles mee naar huis te nemen.

Voorafgaande de gezellige Paaslunch, stond de 50 meter vlinderslag en 50 meter rugcrawl op het programma. Om te voorkomen dat we “brokjes” in het water terug zouden vinden, mochten de zwemmers eerst hun lunch laten verteren. Voor sommige duurde dat wat lang, dus al gauw werd de arbitrage gevraagd om het programma weer te vervolgen.

De zwemmers vervolgenden na het inzwemmen met de strijd op de 50 meter schoolslag, 100 meter wisselslag en 50 meter borstcrawl. Er gingen diverse PR’s aan diggelen en het resultaat was 2 gouden, 1 zilveren en 3 bronzen plakken. Rick van Hamond en Teye Chan gingen er met het goud vandoor, Nout Folkersma nam het zilver mee naar huis en Isabel van Gessel, Jasper van Gessel en Chantal Dentz namen vol trots hun bronzen medailles in ontvangst.

Teye Chan presteerde op deze Paassprint zelfs boven verwachting op de 50 meter vlinderslag. Hij wist het 3 jaar oude record van Devin Servain (Dommelbaarzen) uit de boeken te schrijven door te finishen in 33,36! Hiermee heeft hij de 1e plaats in het Nederlandse klassement voor minioren 6 (jongens 10-11 jaar) bereikt. Een prestatie van formaat! Zeker als je bedenkt dat de concurrentie 2x zoveel trainingstijd per week heeft.

De Dommelbaarzen kijken terug op een gezellige en fijne Paassprint en zijn trots op de behaalde resultaten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen