Eneco-klanten krijgen week extra om meterstanden door te geven

Foto: Pixabay

Energieleverancier Eneco geeft klanten een week langer om hun meterstanden door te geven. Een deel van de huishoudens moet dit doen vanwege het prijsplafond. Om klanten de zekerheid te geven dat ze op tijd zijn, krijgen zij van Eneco nu tot en met 15 januari. Het was deze week ongekend druk bij klantenservices van energiebedrijven. Naast de meterstanden die moeten worden doorgegeven, hebben consumenten veel vragen over het prijsplafond. 

Helft van Eneco-klanten heeft meterstanden doorgegeven
Volgens Eneco heeft ruim de helft van de klanten om wie het gaat inmiddels hun meterstanden doorgegeven. Mensen met een oude meter moeten dit doen, maar ook klanten die hun gegevens van de slimme meter niet willen delen of van wie die meter defect is. In totaal gaat dit om honderdduizenden klanten.

Eneco zegt dat er bij de klantenservice nog altijd langere wachttijden zijn dan normaal. ‘Veel klanten willen meer weten over de impact van de invoering van het prijsplafond op hun persoonlijke situatie’, meldt het energiebedrijf.

Onduidelijk wat prijsplafond precies betekent
Consumenten kunnen niet precies zien wat het prijsplafond voor hun situatie betekent. Eind deze maand wordt dat volgens Eneco beter, als online ‘wordt aangegeven hoeveel gas en elektriciteit men nog over heeft om onder het verbruiksplafond te blijven’. Ook bij de klantenservices van onder andere Vattenfal, Essent, Energiedirect en Greenchoice is het drukker dan normaal. Deze energiebedrijven hebben nog niet laten weten of de deadline voor het doorgeven van de meterstanden verschoven wordt.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen