Vrijwilligers Buurtpreventie Vught zijn nu ook gediplomeerd verkeersregelaar

Foto: Gemeente Vught

Een groep vrijwilligers van de Vughtse buurtpreventie heeft met succes de opleiding tot ‘beroepsverkeersregelaar’ afgerond. Een trotse burgemeester Van de Mortel reikte zelf de bijbehorende diploma’s uit. Met de nieuwe verkeersregelaars is Vught nog beter toegerust op evenementen, situaties en incidenten waarbij het verkeer geregeld moet worden.

De leden van Buurtpreventie Vught waken nu niet meer alleen over de veiligheid in onze wijken, maar zijn nu ook bevoegd om het drukke Vughtse verkeer te regelen. Vught, met zijn uitgestrekt netwerk van infrastructuur, heeft behoefte aan deze gekwalificeerde regelaars die overal waar en wanneer dat nodig is, ingezet kunnen worden.

Burgemeester Van de Mortel en de Vughtse wijkagenten zijn blij met de nieuwe verkeersregelaars. Ze hebben veel waardering voor de inzet van de vrijwilligers voor de Vughtse gemeenschap. Er was dan ook aanleiding voor een bescheiden feestje met een kleine huldiging van de geslaagden.

Bij die gelegenheid ontvingen de kersverse regelaars niet alleen de welgemeende felicitaties van de burgemeester en de politie, maar ook een erkend legitimatiebewijs, het opvallende veiligheidshesje met bijbehorende pet en de beproefde, onmisbare verkeersfluit.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen