Met een Pluckabonnement oogst je wekelijks zelf je groenten, kruiden en kleinfruit

Foto: Pluck in het Veld

Dat is het concept van Pluck van het veld. Deze zelfoogsttuin wordt op dit moment aangelegd in Cromvoirt. Hier zorgen de tuinders Marilou en Winnie voor het zaaien, planten en onderhouden van de tuin. Het leukste gedeelte mogen de leden wekelijks zelf doen; het oogsten.

Marilou en Winnie hebben beide een voedingsachtergrond. Marilou studeerde Food Innovation aan de HAS in Den Bosch en Winnie Voedingswetenschappen aan Wageningen Universiteit. Na meerdere jaren op kantoor gewerkt te hebben in de voedingssector vonden ze beiden dat het voedselsysteem beter kan. Gezonder en duurzamer. “We vinden het belangrijk dat mensen weten waar voedsel vandaan komt en wat de impact van voedsel is op de natuur en je gezondheid. Daarom hebben we deze ecologische en duurzame pluktuin opgericht.”

In de pluktuin worden zo’n 70 soorten groenten en kleinfruit geteeld. Ook komt er een kruidentuin en bloemenpluktuin. Er wordt ecologisch geteeld, oftewel zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Het oogsten van de groenten, kruiden en kleinfruit gaat in abonnementsvorm. Met een abonnement koop je een ‘oogstaandeel’. Een oogstaandeel geeft je recht op een ‘deel van de oogst’ van de geteelde groenten, kruiden en kleinfruit. Als lid kun je van begin mei tot en met december wekelijks komen oogsten. Via een mail wordt aangegeven wat er die week geoogst kan worden en hoeveel. “Het mooie aan dit concept van zelfoogsten is dat je niet alleen verse, onbespoten groenten mee naar huis neemt maar door het zelf oogsten ook leert hoe groenten en fruit groeien. Daarnaast is de tuin een fijne plek van rust.”

Er wordt gestart met 100 leden in 2023, dit zal de komende jaren verder uitgebreid worden tot maximaal 300 leden in 2025. Leden die zich voor 31 maart 2023 aanmelden ontvangen 10% pionierskorting. Vanaf de zomer kun je bij Pluck van het veld ook terecht voor het plukken van een mooi veldboeket en diverse workshops. Meer informatie en de mogelijkheid tot aanmelden vind je op www.pluckvanhetveld.nl. Of volg ze via Facebook of Instagram @pluckvanhetveld .

 

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen