Grote controle na Masters of Hardcore Den Bosch

De politie heeft zaterdagavond/ nacht een grote verkeerscontrole gehouden op de Rietveldenweg in Den Bosch. Na het evenement Masters of Hardcore in de Brabanthallen werd er een controle gehouden die gericht was op het rijden onder invloed van alcohol en verdovende middelen.

Met ongeveer 30 agenten werd er gecontroleerd. Op de controle plaats stonden twee grote opleggers van de politie. Na een eerste selectie op de rietveldenweg door agenten werden er 122 auto`s aan de kant gezet. De bestuurders van deze voertuigen moesten ene alcohol en verdovende middelen test ondergaan.

De resultaten:
17 x aanhouding waarvan:
– 15 x rijden onder invloed drugs (personenauto)
– 2 x rijden onder invloed drugs en alcohol (personenauto)

Het uitvoeren van de test op verdovende middelen kost veel tijd. Bij de controle was ook een GGD arts aanwezig die bloed af nam bij bestuurders die onder invloed van verdovende middelen reden. Dit omdat uit de speekseltest blijkt dat je drugs hebt gebruikt, moet je meewerken aan een bloedonderzoek. Het bloedonderzoek laat zien hoeveel en welke drugs je je in je lichaam hebt. Dit is nodig voor de uiteindelijke strafeis. Ook was een hulpofficier van justitie aanwezig die de aangehouden verdachte gelijk kon voorgeleiden nadat ze waren aangehouden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen