Opening Pumptrack Ouwerkerk dinsdag 11 april

Foto: Gemeente Vught

De nieuwe ‘pumptrack’ op het Ouwerkerkveld is natuurlijk al lang in gebruik, maar zo’n toffe voorziening verdient natuurlijk wel een heuse ‘opening’. Dat gebeurt op dinsdag 11 april door wethouder Van de Ven. De wethouder staat er niet alleen voor. Ook aanwezig: ex-wereldkampioen Freestyle BMX Sietse van Berkel. En deze fietsatleet komt niet met lege handen. Hij verzorgt een supergave clinic. Dus grijp je fiets, step of skateboard en zorg dat je erbij bent op 11 april.

Het crossbaantje op het Ouwerkerkveld is vernieuwd én verbeterd. Nog niet zo lang geleden is het aangelegd en binnen heel korte tijd werd het razend populair. Je kon er niet voorbij komen, zonder kinderen en jongeren lekker sportief bezig te zien.

Van crossbaan naar pumptrack
Het gevolg van dat intensieve gebruik was wel dat de baan snel begon te slijten en nog al eens  gerepareerd moest worden. Wat te doen? Goede raad is duur en een goede oplossing kost ook geld, maar daar kwam wel een heuse pumptrack voor terug. Met dank aan MOVE Vught voor de inzet en expertise. Op de nieuwe, geasfalteerde baan kunnen kinderen van alle leeftijden niet alleen fietsen, maar ook steppen, skeeleren en skateboarden. Let er wel op dat je een helm draagt. Veiligheid voor alles en bovendien: een helm is verplicht.

Een feestelijke opening
Op dinsdag 11 april is de ‘officiële’ opening. Zoals vermeld, door wethouder Van de Ven en ex-wereldkampioen Sietske van Berkel. Voor de clinic neemt hij materiaal mee, maar je mag ook je eigen fiets, step of skateboard meenemen. Ook hier geldt: helm verplicht. Heb je er geen? Dan kun je er een van ons lenen.

Hoe laat?
De officiële opening is om 15.00 uur. Daarna geeft Sietske de clinic. Deze duurt tot 17.00 uur. Je hoeft je niet in te schrijven, we hanteren een ‘open inloop’. Je moet wel tenminste acht jaar oud zijn om mee te doen.

Samenwerkende organisaties
MOVE Vught brengt iedereen in onze gemeente graag in beweging. MOVE bedankt de gemeente Vught, stichting Jeugdfonds Vught, stichting Tilmanshof en stichting Goudhaantje voor het mede mogelijk maken van deze prachtige pumptrack.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen