Kliniek van Veterinaire Specialisten opent deuren

De kliniek van de Veterinaire Specialisten opent morgen officieel haar deuren met een gezellig openingsevenement.

De kliniek van Veterinaire Specialisten bestaat al sinds 1989 en is al die tijd gevestigd geweest in Oisterwijk. Daar groeide de praktijk uit zijn voegen en de artsen zijn dan ook erg blij dat ze konden verhuizen naar een groter pand in Vught, op het terrein van Fort Isabella. In de kliniek komen dieren die zijn doorverwezen door hun eigen dierenarts voor bijvoorbeeld een second opinion of voor een ingreep die te ingewikkeld is voor een allround dierenarts. In de kliniek zijn specialisten op het gebied van chirurgie, orthopedie, neurologie, radiologie, interne geneeskunde en oogheelkunde. Naast hun werk in de kliniek, geven al deze artsen ook les aan de opleiding Diergeneeskunde in Utrecht en geven ze lezingen aan andere dierenartsen en assistenten.

Volgens communicatiemedewerker Ingeborg Rietstra kan dierengeneeskunde vergeleken worden met kindergeneeskunde. “De patiënten kunnen zelf niet duidelijk aangeven waar ze last van hebben en het contact met de baasjes is daarom erg belangrijk. In de praktijk komen vooral veel honden en katten, maar soms ook een konijn, vogel of ander dier. Zij zijn doorgaans doorgestuurd door hun eigen dierenarts die ook al de observatie heeft gedaan en een diagnose heeft gesteld. Er zijn daardoor al veel gegevens bekend. Hier doen we achter elkaar alle onderzoeken die verder nog nodig zijn en daarbij kunnen meerdere specialisten betrokken zijn.”

Specialist Ceriel Maas is heel erg blij met de nieuwe locatie. “We hebben bijna drie keer zo veel ruimte als voorheen en hebben nu bijvoorbeeld een geavanceerde CT-scan, waarvan er niet veel in Nederland zijn. Op zo’n scan kan je veel meer zien dan op een gewone scan of röntgenfoto.” Volgens Rietstra zijn huisdieren in Nederland steeds belangrijker en maken ze echt deel uit van het gezin. Maas beaamt dat de meeste eigenaren ontzettend gemotiveerd zijn om hun dier te helpen. “Ze willen graag die extra stap zetten en die kunnen wij ze bieden. Door de goede apparatuur en door de samenwerking tussen de verschillende specialisten. Dat zie je ook terug in ons logo. Verschillende kleuren die elkaar overlappen en allemaal samenkomen bij de middenkleur die symbool staat voor de patiënt.”

De opening van de nieuwe kliniek vind zaterdag 20 mei plaats tussen 13 en 17 uur in en om het pand aan de Reutsedijk 8a. Burgemeester Van de Mortel opent het pand officieel, samen met zijn hondje Trix. Verder zijn er verschillende demonstraties, een packwalk met honden, een high tea voor honden en een braderie. Ook aan de kinderen is gedacht met een schminkster en een knuffeldokter. Uiteraard worden er ook rondleidingen door de kliniek gegeven.

Info: www.veterinairespecialisten.nl

Lisette Broess-Croonen

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen