BS De Piramide uit Vught wint Brabants schoolzwemkampioenschap

Foto: De Dommelbaarzen

Zaterdag 20 mei jl. hebben de 14 beste Brabantse basisscholen in Roosendaal gestreden om het Brabants schoolzwemkampioenschap. Op diverse plaatsen in Nederland zijn in de periode van september t/m maart lokale schoolzwemkampioenschappen gehouden.

Zwemvereniging De Dommelbaarzen organiseerde afgelopen november voor de 36e keer het lokale schoolzwemkam-pioenschap. Een leuke happening waaraan 8 basisscholen meededen, 7 uit Vught en één uit Esch. Naast een beker voor de nummers 1, 2 en 3 waren er vele individuele medailles en andere bekers te verdienen. Het Vughtse schoolzwem-kampioenschap werd door  “de Piramide”  gewonnen met in hun kielzog “de Lichtstraat” en “de Wieken”. Alle drie mochten ze Vught vertegenwoordigen op het Brabants schoolzwemkampioenschap.

Afgelopen zaterdag was het dan zover. De teams van “de Piramide”, “de Lichtstraat” en “de Wieken” reisden met hun supporters vanuit Vught naar Roosendaal om daar te strijden voor het Brabantse kampioenschap. Ieder team bestond uit 6 kinderen verdeeld over de groepen 3 tot en met 8, waarbij maximaal 3 wedstrijdzwemmers mee mochten doen. Ieder kind zwom vrije slag (borstcrawl), rugslag en estafette. Als afsluiting was er een fun-estafette waarbij er met allerlei attributen heen en weer gezwomen werd. Het moderne zwembad is voorzien van elektronische tijdswaarneming zodat alle zwemmers en supporters direct op een groot scherm het resultaat van de gezwommen serie konden zien.

Na een spannende strijd is de Vughtse basisschool “De Piramide” Brabants schoolzwemkampioen 2017 geworden.

“De Lichtstraat” behaalde een mooie achtste plek en “De Wieken” eindigde daar vlak achter op de 10de plek. Op 24 juni a.s. mag “De Piramide” Brabant vertegenwoordigen op het Nederlands schoolzwemkampioenschap in Alblasserdam. Dit wordt dan de tweede keer dat ze aan het Nederlands schoolzwemkampioenschap deelnemen.

Vught is al vele jaren goed vertegenwoordigd op deze kampioenschappen en staat bekend als een zwemdorp!  Twee jaar geleden stond “De Piramide” voor het eerst op de Nederlandse waar ze als 5de eindigde. Basisschool “De Lichtstraat” heeft meer ervaring op de Nederlandse en is zelfs twee keer Nederlands schoolzwemkampioen geworden. Of de Piramide de eerste plaats gaat evenaren weten we op 24 juni a.s.

Reacties