Simon Tahamata Soccer Academy te gast bij SV Real Lunet

Foto: Real Lunet

Op tweede Pinksterdag, 5 juni, is de Simon Tahamata Soccer Academy te gast bij SV Real Lunet op Sportpark Bergenshuizen in Vught. Deze dag zal er in twee groepen een clinic gegeven worden aan talentvolle jonge voetballers.

De talentendag is bestemd voor spelers in de leeftijd van 7 tot en met 14 jaar. De dag zal rond 10.00 uur beginnen en rond 16.00 uur afgelopen zijn. Real Lunet is er ontzettend trots op om de Simon Tahamata Soccer Academy te mogen ontvangen op haar complex. Extra bijzonderheid is dat er deze dag ook filmopnamen gemaakt worden voor het programma Andere Tijden Sport.

Simon Tahamata is de eerste grote Molukse voetballer die doorgebroken is, eerst bij Ajax en later ook bij het Nederlands elftal. Hij stond bekend als een kleine snelle dribbelaar die zich zeer behendig met de bal over het veld wist te verplaatsen en menigeen te snel af was, en hij was meer dan alleen een goede voetballer. In 1979 debuteerde hij in het Nederlands elftal en werd daarmee de eerste Molukse international in Nederland. Tahamata stond hiermee aan het begin van een lijn van zeer succesvolle Nederlands-Molukse voetballers met international Giovanni van Bronckhorst als laatste ‘grote man’.

De Simon Tahamata Soccer Academy is een voetbalacademie met een unieke doelgroep. Zij richt zich op talenten uit de onderbouw en middenbouw (9 tot en met 14 jaar) die de ambitie hebben om op een hoger niveau actief te zijn.

 

De STSA is gespecialiseerd in het werken met voetballers met een ‘moeilijker’ karakter en/of een andere culturele achtergrond. Binnen de voetbalacademie komen talentvolle voetballers in actie die op bepaalde vlakken extra aandacht nodig hebben. Zij halen het maximale uit de voetbalkwaliteiten én uit het karakter van deze talentvolle spelers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen