Vught Klassiek organiseert concert

Foto: Pixabay

In Huize Bergen zijn op iedere laatste zondagmiddag van de maand jonge talentvolle musici te beluisteren.

Vught Klassiek organiseert op 28 mei om 15.00 uur een concert. In de prelude speelt Amaya Gergin, piano In het hoofdprogramma speelt Martin Oei, piano. De presentatie is in handen van Mylan Tran.

Martin Oei is amper 20 jaar en heeft al vele TV optredens gedaan. Hij speelt regelmatig met Daniël Wayenberg. Hij zal in Vught klassiek diverse populaire werken spelen van Liszt. Dit wordt een hele boeiende middag met mooie muziek.

Martin is op negen jarige leeftijd met pianospelen begonnen en al na één jaar mocht hij studeren bij Jelena Bazova aan de Young Musicians Academy van de Fontys Conservatorium Tilburg. Sinds 2015 studeert hij aan het Conservatorium van Utrecht bij Martijn van den Hoek. Martin won diverse prijzen zoals het Prinses Christina Concours, Jong Muziektalent Nederland, Young Pianist Foundation en Het Internationale Steinway & Sons Pianocompetition.

Martin was 14 jaar toen zijn eerste CD werd gemaakt door T2 Entertainment.
Hij debuteerde op 16-jarige leeftijd bij het Koninklijk Concertgebouworkest met de wereldpremière van Beethovens Fantasiesonate. Er zijn 2 CD’s uitgebracht van deze Fantasie en wel één op een orginele Rosenberger fortepiano uit 1800 en één op een moderne vleugel. Martin is gefascineerd door fortepiano’s en Franse vleugels van het merk Erard.

Sinds 2012 treedt hij regelmatig op met Daniël Wayenberg ; de AVRO nodigde het duo uit om te spelen bij de opening van het Rijksmuseum in 2013; een jaar later speelde het duo bij de Stichting Muziek in Huis zeven jubileumconcerten voor onder anderen Koningin Maxima.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen