Spreekuur maatschappelijke begeleiding voor statushouders

Foto: Welzijn Vught

Welzijn Vught organiseert elke donderdag van 10.00-16.00 uur een spreekuur om nieuwkomers (statushouders) te ondersteunen bij praktische hulpvragen. Het spreekuur vindt plaats op de locatie van Stichting Wij Omarmen, Moleneindstraat 1 te Vught. Iedereen kan vrij inlopen.

Wanneer statushouders gehuisvest worden in de gemeente, moeten ze alles zelf regelen. Zoals de verhuizing, toeslagen aanvragen, belastingzaken en verzekeringen regelen. Ook de Nederlandse taal is vaak een barrière. Er komt veel op hen af. Samen met de statushouders regelen we de verhuiszaken en ook daarna kan men rekenen op ondersteuning bij andere hulpvragen of regelzaken. Zo ondersteunt Welzijn Vught statushouders bij het maken van een goede start in de nieuwe woonplaats.

Welzijn Vught wil zoveel mogelijk statushouders helpen. Daarom zoeken we extra vrijwilligers. Heb jij interesse om het spreekuur met onze vrijwilligers te draaien? Of heb je vragen over het spreekuur? Stuur een mail naar [email protected] of bel ons: 073 – 656 53 50.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen