Onze Musical speelt ‘De Blauwe Maansteen’

Na maanden van oefenen beginnen woensdag de voorstellingen van ‘De Blauwe Maansteen’, opgevoerd door de kinderen van Onze Musical.

Deze dagen wordt er nog druk geoefend om de laatste puntjes op de i te zetten. In september zijn de lessen voor de circa honderdveertig kinderen al begonnen en nu kunnen ze laten zien waar ze al die tijd zo hard aan gewerkt hebben. Jacques Noyons en Mary-Ann Schonk zijn de drijvende kracht achter Onze Musical, een musicalgroep voor kinderen van groep vier tot en met groep acht. “Iedereen is bij ons welkom om kennis te maken alle facetten van theater. Hier hoeven ze geen auditie te doen, want we vinden voor iedereen een geschikte rol. Bij de meeste theaterscholen moet er binnen een paar maanden een voorstelling neergezet worden. Bij ons doen we een heel schooljaar over één voorstelling. We willen het vluchtige zapgedrag eruit halen. De kinderen verbinden zich hier echt ergens aan. Ze moeten samenwerken en het samen afmaken. En belangrijk is dat ze elkaar leren helpen én het belang van elkaars rol leren begrijpen. De uiteindelijke voorstelling is een toetje na een mooi proces.”

‘De Blauwe Maansteen’ is een bewerking van het boek van Tonke Dragt. “Het verhaal gaat over een gepest kind dat wordt meegenomen op een wonderlijke reis, waar hij opdrachten moet voltooien om de blauwe maansteen te krijgen. Die staat voor magie. Het verhaal past goed bij onze denkwijze. Kinderen die zich een buitenbeentje voelen of anders doen dan de rest, laten zien dat wat zij doen ook belangrijk is.”

In totaal zijn er twaalf voorstellingen van drie verschillende casts. “Ieder kind speelt vier voorstellingen, soms met twee rollen zodat zoveel mogelijk kinderen aan de beurt komen voor een dragende rol. Ze hebben er ontzettend veel zin in, net als wij. We spelen dit jaar voor het eerst in de Elzenburg dus dat is best wel spannend, maar het ziet er echt fantastisch uit. We zijn echt heel dankbaar voor alle vrijwilligers die dit mede mogelijk hebben gemaakt. De meeste voorstellingen zijn uitverkocht, maar voor sommige zijn nog kaartjes beschikbaar. Deze kosten 12,50 en kunnen via de website besteld worden. Daar staan ook de precieze data en tijden op. www.onzemusical.nl.

Tekst en foto’s: Lisette Broess-Croonen

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen