Minioren Dommelbaarzen behalen 4x goud op Brabants kampioenschap

Foto: De Dommelbaarzen

Op 10 en 11 juni jl. werd de Regionale Miniorenfinale Brabant gezwommen in het wedstrijdbad te Oss. De Vughtse zwemvereniging ‘De Dommelbaarzen’ had zich met maar liefst 12 wedstrijdzwemmers¬† succesvol geclassificeerd voor deze zinderende seizoensafsluiting.

Een vol programma stond deze zwemmers, in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar, te wachten. De zwemafstanden varieerden van 50 tot 400 meter, verdeeld over de diverse zwemslagen (vrije slag, rugcrawl, vlinderslag en schoolslag). De krachten konden worden gemeten met de andere beste zwemmers uit de provincie Brabant: 180 in totaal!

Een overvolle tribune, gevuld met een joelende menigte van ouders, grootouders, vrienden en andere belangstellenden, juichten, klapten en schreeuwden de Vughtse zwemmers naar de finish. Wat een sfeer, wat een energie. De Dommelbaarzen genoten zichtbaar van hun successen: het ene persoonlijke record na het andere werd verpulverd. De Vughtse zwemmers verbaasden zichzelf en de tegenstanders over hun technische vaardigheden, kracht en uithoudingsvermogen. Borstcrawl, rugslag, schoolslag en de vlinderslag: elke zwemmer had zijn of haar persoonlijke schema. Beide dagen werden traditiegetrouw afgesloten met verschillende estafettes door zorgvuldig samengestelde teams.

En met wat voor resultaat!¬† Met maar liefst 4 gouden, 2 zilveren en 6 bronzen medailles konden de finales zeer succesvol worden afgesloten! Trainers Nancy en Marian waren enorm trots op hun zwemmers: “Wat hebben onze kanjers het ontzettend goed gedaan dit weekend: PR-en gesneuveld, technieken verbeterd en een groot aantal medailles mee naar huis voor Teye Chan, Edvin Hodzic en Nout Folkersma. Hiermee wisten ze zich tevens te kwalificeren voor de Nederlandse Jaargangfinales Minioren die op 2 juli a.s. in Dordrecht worden gehouden. En alsof dat nog niet genoeg was, als kers op de taart wist het estafetteteam, gevormd door Floor Wisse, Sofia Loonen, Tye Chan en Edvin Hodzic, als eerste te eindigen op de 4 x 50 meter wisselslagestafette! De vrijwillers van De Dommelbaarzen en de organisatie van de finales: ontzettend bedankt voor jullie hulp!”.

De wedstrijdgroep traint drie keer per week in het Laco en, gedurende de zomerperiode, aanvullend ook in de IJzeren Man; heb je interesse in het wedstrijdzwemmen, kom gerust een keer vrijblijvend een proeftraining volgen bij deze succesvolle en gezellige zwemvereniging!

 

 

 

 

Reacties