Caravan Centrum Cromvoirt staat garant voor een mooi vakantieverblijf

Wanneer de klanten met een glimlach de showroom verlaten, zijn Bart en Hein van der Meulen tevreden. In hun Caravan Centrum Cromvoirt helpen ze mensen om een goed onderkomen voor de vakantie te vinden.

Het bedrijf is in 1969 opgericht door de vader van de twee broers. “Hij begon parttime met de verkoop van nieuwe caravans en uiteindelijk groeide dat uit tot een volledige baan en de opmars tot het bedrijf dat het nu is.” In de showroom kunnen klanten terecht voor twee merken nieuwe caravans, de Sprite en Tabbert en de kampeerauto’s van Swift. “Het zijn wat duurdere merken, maar wel hele goede. Tabbert staat bekend als een oerdegelijk merk, maar wij hebben nu twee speciale modellen in de showroom. De ‘PEP’ is een model dat voor Tabbert zeer modern is, met leuke kleuren en eventueel een gezellige kinderkamer. De ‘Rossini Finest Edition’ is een speciaal actiemodel met veel luxe extra’s voor de normale prijs.” Veel van de modellen van dit jaar zijn in de fabrieken uitverkocht. “Als je nog een mooie caravan of kampeerauto wilt, is dit het ideale moment om langs te komen. De modellen van 2017 gaan nu met extra korting de deur uit. Over enkele weken gaan we weer naar de fabrieken om de modellen van 2018 te bestellen die dan vanaf september in de showroom staan.”

Behalve nieuwe modellen worden ook gebruikte caravans verkocht, een handel die super loopt op dit moment. “En sinds anderhalve maand verhuren we ook kampeerauto’s. Dat begint nu zijn vruchten af te werpen. Het is toch een stuk goedkoper dan de aanschaf van zo’n auto. Ook de kampeerauto’s die we verhuren zijn van het merk Swift en zijn van alle luxe voorzien. En als je niet op vakantie bent, kan je hier terecht voor stalling. Nu hebben we nog alleen buitenstalling, maar als het goed is, kunnen we eind van het jaar ook caravans binnen stallen.”

Bart werkt nu al jaren met veel plezier in het familiebedrijf. “Wij zijn er ingegroeid en weten eigenlijk niet beter. Het is leuk om iedere keer de blije gezichten van de klanten te zien en bezig te zijn met de technische vernieuwingen. Dat ik caravans leuk vind, is ook te zien aan de verzameling miniatuurmodellen die we hier in de winkel hebben staan. Ik ben dertien jaar geleden begonnen met verzamelen en heb inmiddels al vele honderden exemplaren, waarvan de meeste hier in vitrines te zien zijn. Net als natuurlijk de echte modellen die we verkopen. Tot ziens in Cromvoirt!”

Tekst en foto’s: Lisette Broess-Croonen

Reacties