Expositie De Stijl van ABZ in de Vlasborch tot eind augustus

Foto: Pixabay

Van Mondriaan tot zigzagstoel. Van blauw, geel, rood tot Rietveldpaviljoen. Dit is De Stijl. De internationaal bekende maar o zo Nederlandse kunstbeweging met leden als Piet Mondriaan, Gerrit Rietveld en Bart van der Leck.

Zij wilden met nieuwe kunst niets minder dan de wereld veranderen. In 2017 is het 100 jaar geleden dat De Stijl in Leiden werd opgericht en Nederland dit viert met Van Mondriaan tot Dutch Design en wij hier in Vught met Van Mondriaan tot Vughts Design.

In dit kader zijn ook de cursisten van de verschillenden groepen van ABZ actief aan de slag gegaan met deze kunststroming. Het is een mooi geheel, waarbij is gewerkt met diverse materialen. Ieder in zijn of haar stijl. Van schets naar schilderij, van eenvoudig tot in de puntjes uitgewerkt. Het is boeiend om te zien hoe de cursisten geïnspireerd zijn door vooral Mondriaan en andere Stijl kunstenaars.

Alle resultaten zijn vanaf nu te zien in een meer dan 50 werken tellende expositie bij Visio de Vlasborch aan de Vlasmeersestraat 99 in Vught. Je kunt de expositie daar door de week dagelijks bekijken tot eind augustus.

Bron: ABZ Vught

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen