Franse audiotour voor Nationaal Monument Kamp Vught

Bezoeker met audiotour bij Nationaal Monument Kamp Vught
Bezoeker met audiotour bij Nationaal Monument Kamp Vught
Foto: Jan van de Ven

Nationaal Monument Kamp Vught biedt vanaf 1 juli een Franse audiotour aan voor bezoekers die meer informatie willen tijdens hun route door het museum en over het buitenterrein.

Sinds een jaar was al een Nederlandse, Engelse en Duitse versie beschikbaar. Bezoekers waarderen de audiotour van het museum, gevestigd op een deel van het voormalig SS-concentratiekamp Vught. “Neem de audiotour en je krijgt een beeld van wat zich in het kamp heeft afgespeeld.” “Erg indrukwekkend. Ik heb zo veel geleerd over het concentratiekamp. In elke ruimte wordt iets uitgelegd, dat is echt super handig.” Onvoorstelbaar wat hier allemaal gebeurd is. Je kan er de hele dag voor uittrekken: museum met audiotour, barak 1B en de fusilladeplaats.” “Je krijgt met de audiotour je eigen rondleiding, in je eigen tempo.” Dit zijn enkele van de vele positieve reacties die het museum via TripAdvisor en Facebook kreeg.
Voor de ontwikkeling van de Franse audiotour zocht Nationaal Monument Kamp Vught via de honorair-consul in Nederland contact met TV5MONDE, een publieke Franstalige televisiezender. De zender is in 1984 opgericht door verschillende Franstalige omroepen. TV5MONDE onderstreept met de bijdrage het belang van het herinneringscentrum. “TV5MONDE vindt het belangrijk dat ook Franstalige bezoekers kennis kunnen nemen van de aangrijpende geschiedenis van Nationaal Monument Kamp Vught, “ aldus Tineke Smits – Van Altena namens TV5MONDE in Nederland.

Omdat de vaste expositie in het museum vooral Nederlandstalig is, biedt de audiotour in de drie vreemde talen een uitkomst. Tijdens het bezoek met de audiotour passeert men binnen en buiten twintig punten, waarbij veel gebruik is gemaakt van interviews met oud-gevangenen en persoonlijke verhalen, afgewisseld met historische feiten. De audiotour vertelt zo het verhaal over het bestaan van het kamp in 1943 en 1944.

Info: www.nmkampvught.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen