Innovatieve pijnbestrijding moet vanuit Vught Nederland veroveren

Foto: Pijnvrijleven

De oorsprong ligt in Duitsland, waar de resultaten méér dan veelbelovend zijn. Nu komt de CryoFos koudebehandeling ook naar Nederland. De Vughtse gezondheidsondernemer Rob van der Ven heeft de exclusieve verkooprechten voor de apparatuur in ons land weten te verwerven.

“De toekomst van pijnbestrijding”, zo omschrijft hij de therapie. Hij gaat vanuit een behandelruimte aan de Helvoirtseweg als eerste met de koudetherapie aan de slag. Daar verzorgt hij ook demonstraties, bijvoorbeeld voor fysiotherapeuten.

Een behandelruimte annex showroom aan de Helvoirtseweg 169 in Vught wordt de locatie van waaruit de CryoFos therapie Nederland gaat veroveren. Daar is Rob van der Ven heilig van overtuigd, sinds hij kennis heeft gemaakt met de uitermate innovatieve apparatuur, die door een Duitse orthopedisch chirurg is ontwikkeld. “Pijn is een van de meest voorkomende redenen waarom mensen hun huisarts bezoeken. Mensen willen van hun pijnklachten af. De tevredenheid onder patiënten die met deze behandeling kennis hebben gemaakt is hoog, heel hoog. De behandeling levert snel resultaat en dat is waar mensen naar zoeken. CryoFos wordt al succesvol ingezet bij de behandeling van sportblessures, schouder- en nekklachten, lage rugpijn, knie- en enkelklachten.”

Sneller herstel
De CryoFos therapie staat ook wel bekend als koudebehandeling. Er wordt gewerkt met lage temperaturen. Daardoor verbetert de bloedcirculatie, nemen ontstekingen af en wordt de plek waar het pijn doet effectief behandeld. Dit alles leidt tot een sneller herstelproces. In de behandeling wordt gebruik gemaakt van natuurlijke koude, om de pijn te verlichten. Zo is het een veilige therapie, zonder bijwerkingen. De praktijkruimte is operationeel en de ervaren therapeut is klaar voor de eerste behandelingen op afspraak. Hij ziet bredere mogelijkheden – bijvoorbeeld in combinatie met een bloedtest – maar focust zich nu op pijnbestrijding. Voor wie meer over de behandeling wil weten, is een speciale website in het leven geroepen: www.pijnvrijleven.org. Rob van der Ven is te bereiken op (06) 50 60 51 42.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen