Piramide houdt sponsorloop voor Dream4Kids

Foto: Piramide

De laatste vrijdag vóór de meivakantie, 19 april, staat ook op openbare basisschool De Piramide in het teken van de Koningsspelen. De bijna 340 jongens en meisjes van de school aan de Van de Pollstraat laten zich dan van hun sportieve kant zien. Iedereen, van kleuters tot en met groep 8, gaat dan rondjes lopen om en dóór de school. Doel van de sponsorloop is om geld bijeen te brengen voor de buitenspeelruimtes, maar zéker ook voor het goede doel: Dream4Kids.

Het is alweer 5 jaar geleden dat de kinderen van De Piramide voor de eerste keer een grote sponsorloop hielden. Daarmee werd toen het indrukwekkende bedrag van bijna 14.000 euro bij elkaar gelopen! Van die opbrengsten werden beide schoolpleinen aantrekkelijker gemaakt maar werden ook twee goede doelen met een forse donatie verrast. Vijf jaar later vond de school de tijd wel weer rijp om wéér een sponsorloop te houden. Deze vindt plaats op de dag dat de school oranje kleurt: de dag waarop wordt stilgestaan bij de Koningsspelen. De afgelopen weken zijn jongens en meisjes van de Piramide al langs de deuren geweest om zich te laten sponsoren. Dat kan voor een vast bedrag, maar óók per gelopen rondje. Die rondjes voeren zowel door de school als daar omheen. Het spreekt voor zich dat alle rondjes op 19 april goed worden geteld, zodat de opbrengst zo hoog mogelijk op kan lopen.

Dream4Kids
Die opbrengst wordt voor een deel aangewend voor verdere aankleding van de beide buitenspeelruimtes bij de school. Zo wil de bovenbouw graag een basketbalpaal op het plein hebben. De rest van de bij elkaar gelopen euro’s zijn wederom voor een goed doel. Dat is dit jaar Stichting Dream4Kids, die zich hard maakt om dromen van kinderen uit te laten komen. Op de website van Dream4Kids is een speciale actiepagina voor de sponsorloop in het leven geroepen. Daar kunnen ook donaties worden gedaan. De sponsorloop wordt 19 april om 10 uur geopend door de jongste leerlingen. Zij lopen tot 10.30 uur hun rondjes. Om 10.45 uur is het dan de beurt aan de middenbouw, die drie kwartier gaat lopen. De jongens en meisjes van de bovenbouw starten op 11.45 uur. Ook zij lopen drie kwartier lang in hun eigen tempo door en om de school. Publiek is uiteraard van harte welkom en kan ter plekke ook doneren.

Voor de definitieve opbrengst van de sponsorloop moet worden gewacht tot ná de meivakantie. Dan is pas duidelijk hoeveel de gelopen rondjes aan sponsorgeld hebben opgebracht. Dat dat weer een prachtig bedrag wordt, daarop wordt nu alvast gerekend.

Foto-bijschrift: Vijf jaar geleden liepen de jongens en meisjes van De Piramide bijna 14.000 euro bijeen!

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen