Muziekpresentatie: het ontstaan van de blues

Foto: Ouderen Samen

De bluesmuziek is de moeder van de hedendaagse popmuziek. Maar ooit is deze muziek ontstaan als de uitlaatklep van de diepste gevoelens van smart, emoties en…hoop van de negerbevolking in het diepe zuiden van de Verenigde Staten.

Hard werken op katoenplantages, gebroken relaties, sociale wanhoop, eenzaamheid, ja, zelfs treurig gevangenisleven werd uitgeleefd op stem en gitaar in 12-matige akkoorden en dialogen met zichzelf. Pure emotie als therapeutisch middel om te overleven in een keiharde Amerikaanse maatschappij, eerst op het hete platteland, later in de grauwe fabriekssteden.

De musicus Corey Harris gaat op zoek naar de muzikale wortels van de muziek van zijn voorouders. Hij neemt ons mee naar Mississippi Delta met beroemde vertolkers van de blues als Son House, Muddy Waters en John Lee Hooker en komt erachter dat hij nóg verder moet: naar Afrika, het oerland van zijn voorvaderen.

Prachtige muziek en zeldzame archiefopnamen doen u de hedendaagse muziek meer begrijpen en…genieten!

Presentatie: Jo van Dinther.

Donderdag 25 april 2024 | 14.00 – 16.00 uur | Rode Rik, Van Sonstraat 49 | Entree € 2,– contant, inclusief kopje koffie of thee | vrije inloop

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen